Episode 10: Debutanten, poeten og veteran-debutanten

Hør liksom-debutant Knut Ødegård, ordentlig debutant Kjersti Halvorsen og på-ingen-måte-debutant Gro Dahle i denne episoden av Boktips podcast.

Estimert lesetid 3min
Foto av Knut Ødegård, Kjersti Halvorsen og Gro Dahle
I den 10. episoden av Boktips’ podcast får du høre Knut Ødegård, Kjersti Halvorsen og Gro Dahle.

Det er tre relativt forskjellige forfattere som er med på denne ukas Boktips-podcast: Gro Dahle er en av våre mest folkekjære lyrikere, og er ute med en ny diktsamling i høst. Knut Ødegård har i mange tiår vært av våre beste poeter, men i høst har han debutert som romanforfatter. Mens den nesten 50 år yngre Kjersti Halvorsen har debutert på ordentlig med roman i høst.

Opptaket ble gjort på Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Hør alle de tidligere episodene her.

Gro Dahle om hjemmet og lykken

Gro Dahle er en av våre mest markante og populære samtidspoeter. Diktene hennes brukes og deles som aldri før både av barn og voksne. I høst er hun aktuell med sin nye diktsamling Hjem, sier hunden. Den viser oss hva som fins innenfor hjemmets vegger – og hva som kan forsvinne ut. I podcasten forteller Gro Dahle om samlingen og leser en del av diktene fra den.

Terrorangst på Blindern

Kjersti Halvorsen er 25 år og er blant flere debutanter i høst som vekker oppsikt. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og studerer nå psykologi på Universitetet i Oslo. Her forteller hun om og leser fra roman-debuten: Ida tar ansvar. Den handler om Ida som flytter hjemmefra for å studere psykologi på Blindern. Idas største frykt er terror. Det bedrer seg ikke når hun treffer Aksel, en ensom ulv som tar opp fag og nærer en mistenkelig interesse for våpen. Ida blir både fascinert og frastøtt. For hva er egentlig greia med Aksel, og hva er han i stand til å gjøre?

Knut Ødegård i samtale med Thorvald Steen

Knut Ødegård er av våre aller fremste poeter og gjendiktere. Han har gitt ut over 40 bøker og blant dem bøker for barn og unge og sakprosabøker. I høst har han debutert som romanforfatter med Fuglespråk. I denne podcasten blir han intervjuet av forfatteren Thorvald Steen om romanen. Det er en sterk samtale som handler om en hovedperson som vokste opp i etterkrigs-Molde som en sønn av en frontkjemper.

Mestermøte på fredag

Boktips er podcasten for deg som elsker bøker. Norges mest spennende forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese. Programleder er Knut Gørvell. 

Hver tirsdag og fredag fram til jul vil det bli publisert nye episoder av Boktips. 

Førstkommende fredags episode inneholder et unikt mestermøte mellom Ingvar Ambjørnsen og Lars Saabye Christensen.

Til nå er det publisert ni episoder: