Ukas krimtips: Krimforfatter Val McDermid viser nok en gang at hun er i en egen klasse for seg

Britisk krimBritisk krimUkas krimtips: Krimforfatter Val McDermid viser nok en gang at hun er i en egen klasse for seg

Hvis du vil lese krim av ypperste merke er det på tide å bli kjent med Val McDermid. Krimforfatteren som leverer gang på gang, og er nå aktuell med den kritikerroste «Dødes tale».

Estimert lesetid 2min
Ukas-krim VaMcDermid
Val McDermid er litt av en veteran i krimsjangeren. Bøkene hennes har solgt millioner, og noen av de TV-dramatisert i serien «Arr på sjelen» (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Dødes tale er den ellevte boken i serien om Tony Hill og Carol Jordan. En pulserende og besettende thriller fra den skotske mesteren. Daily Express skrev da Dødes tale utkom at «Ingen kan fortelle en historie som henne.»

Det er også derfor Val McDermin har millioner av trofaste lesere. Krimbøkene hennes går for å være ypperste klasse, og også TV-seere har fått glede av de. Serien Arr på sjelen er nettopp basert på etterforskerparet Tony Hill, som er psykolog og seriemorder-ekspert, og etterforsker Carol Jordan. Og nå er altså en ny kriminalroman med de to klar på norsk.

Boka Dødens Tale er tilgjengelig som e-bok, lydbok og i fysisk format.

En eiendom fullt av lik

I romanen Dødes tale blir det gjort et grufullt funn. Menneskelige levninger blir funnet på eiendommen til et gammelt kloster, det kan rett og slett se ut som noen har brukt hagen som sin personlige gravplass.

Det er over tretti lik som blir gravd opp på tomten, en tomt som ble drevet av en katolsk nonneordenn. Mens Tony Hill og Carol Jordans må følge saken fra hvert sitt avlukke, velger noen å bryte den fryktinngytende vanen sin. Det bringer Tony og Carol farlig nær kanten av stupet.

Bejublet av anmelderne

Dødes tale har fått en varm mottagelse, særlig i England. The Observer skriver at «McDermid er fortsatt ubeseiret» og at boken er «briljant». Mens Literary Review hyller McDermid med å kalle henne «en av våre dyktigste krimforfattere.»

Selv er Val McDermid litt av en veteran i gamet. Hun skriver på heltid og deler tiden sin mellom Cheshire og Edinburgh. Bøkene har solgt i over seksten millioner eksemplarer, og hun har flere ganger vunnet høythengende priser for sitt arbeid.

Alle bøkene i serien om Tony Hill og Carol Jordan finner du her