Gullungen av CJ Tudor en bok du leser med hjertet i halsen

Krimbøker<em>Gullungen</em> av CJ Tudor en bok du leser med hjertet i halsen

Den verste dagen i livet hans var ikke da søsteren forsvant – det var dagen hun kom tilbake … Gullungen av CJ Tudor vil sjokkere og tilfredsstille den mest kresne krimleser.

Estimert lesetid 3min

Har du fulgt sånn tålelig med i timen, er CJ Tudor et navn du kjenner godt: debutromanen Krittmannen ble årets store krimsnakkis og tok bokverdenen med storm. Tudor vant Gullkulen for boka under Krimfestivalen tidligere i år. Med Gullungen følger Tudor opp suksessen, med veldreven psykologisk spenning og et djevelsk oppsiktsvekkende mysterium. Boka er nå ute i pocketversjon.

«Krypende uhygge fra første side»

Anmelderne har vært svært begeistret for Gullungen. Trude Ånnevik fra Hamar Arbeiderblad skrev: «C.J. Tudor gir deg en krypende uhygge fra første side i boka Gullungen. Hvis du fikk med deg hennes forrige bok, Krittmannen, kan jeg love at denne er like spennende. Eller kanskje aller mest uhyggelig. (…) Du vet rett og og slett ikke om du kan stole på jegpersonen. Motivene avdekkes utover i boken og holder deg på tå hev.»

Adresseavisen kalte den «… en fascinerende og original historie» og trillet terningkast fem.

«Noen forfattere har det, andre har det ikke. C.J. Tudor har det i fullt monn. ‘Gullungen’ er utsøkt på alle måter.» – Lee Child

«Som et kaldt knivblad mot nakken»

Flere av krimverdenens store stjerner er begeistret for CJ Tudors forfatterskap. Stephen King har gått så langt som å si at «liker du det jeg skriver, vil du like dette», mens Lee Child kalte Krittmannen «herlig skummel – som et kaldt knivblad mot nakken». Child er ikke mindre begeistret for Gullungen: «Noen forfattere har det, andre har det ikke. C.J. Tudor har det i fullt monn. Gullungen er utsøkt på alle måter.»

Et djevelsk oppsiktsvekkende mysterium

En lærer med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

Joe ønsket seg aldri tilbake til Arnhill. Etter det som hendte gjengen hans; forræderi, selvmord, drap, og at hans egen søster forsvant, var det siste han ville å komme til alle spøkelsene. Men Joe har ikke noe valg. Det skjer igjen. Og bare Joe vet hvem som tar grundig feil.

Å lure til seg en lærerjobb ved sin tidligere videregående skole er den enkle delen. Å konfrontere gamle venner fra fortiden, som ikke er særlig begeistret over å se ham – i tillegg til å forsøke å unngå sine fiender – er verre. Men de vanskeligste er å se igjen den forlatte gruven der hvor alt gikk galt, og livet hans forandret seg for alltid, og til slutt måtte forholde seg til den grufulle sannheten om Arnhill, hans søster og seg selv.

Men for Joe var ikke den verste dagen i livet da søsteren hans forsvant.

Det var dagen hun kom tilbake.

CJ Tudor er bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Hun har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Hun debuterte med Krittmannen i 2018, og den ble en stor snakkis i krimverdenen. Gullungen er hennes andre krimroman, og den spås å bli minst like populær.