«Størst av alt»-forfatter Malin Persson Giolito med ny, hjerteskjærende krim

Krimbøker«Størst av alt»-forfatter Malin Persson Giolito med ny, hjerteskjærende krim

Likte du «Størst av alt» eller Netflix-serien Quicksand? I sin nye krim «Bare et barn» gir Malin Persson Giolito oss igjen et troverdig bilde av hvor ødeleggende forholdet mellom foreldre og barn kan være.

Estimert lesetid 2min
I «Bare et barn» imponerer Malin Persson Giolito igjen med sitt innblikk i hva som foregår under samfunnets overflate. (Foto: Åsmund Holien Mo)

I virkelighetsnære og tidsaktuelle Bare et barn av Malin Persson Giolito står den litt merkelige Alex på sju år i sentrum for handlingen. Fortellingen om ham utvikler seg til å bli både spennende og hjerteskjærende, når det litt etter litt avdekkes hvorfor han er blitt som han er blitt.

En annerledes gutt

Alex Andersson havner stadig i nye slagsmål, har vanskelig for å konsentrere seg på skolen og halvsover i timene. Det er bare såvidt han snakker, og når han sier noe, banner han bare.

Men en dag oppdager legen hans noe som får henne til å slå alarm. Hun mener å ha forstått hvorfor Alex har problemer.

Mistankene tas på alvor. Alex tvangsflyttes og politiet starter en etterforskning for å finne ut hvem det er som har behandlet ham så dårlig. Det kan se ut til at ingen sosiale sikkerhetsnett har fanget opp Alex i tide.

Gjør sin advokat berømt

Sophia Weber, deleier i et lite advokatbyrå i Gamla stan, får oppdraget som Alex’ advokat. Han kan verken tiltales eller straffes, kan ikke klokka og har ingen peiling på hva en advokat faktisk gjør. Likevel er det han som skal gjøre Sophia berømt.

Kjøp Bare et barn som e-bok her

I prisvinnende Malin Persson Giolitos bøker har ofte rettsvesenet en sentral rolle. Selv har hun lag erfaring som advokat. Foto: Anna-Lena Ahlström

Gjennombrudd med «Størst av alt»

Malin Persson Giolito fikk i 2016 et stort gjennombrudd med det kritikerroste rettsalsdramaet Størst av alt. Boka ble kåret til Årets beste kriminalroman i Sverige og fikk også den høythengende prisen Glassnøkkelen. Størst av alt har solgt over 500 000 eksemplarer bare i Sverige, og ble Netflix’ første svenske originalserie under navnet Quicksand, regissert av norske Per-Olav Sørensen.

Malin Persson Giolito har jobbet som advokat, og i Europakommisjonen i Brussel. Hun bor idag med sin familie i Brussel.