Julegave-guiden 2019: Julegavetips til strikkeglade

Hobby, mat og fritidStrikkebøkerJulegave-guiden 2019: Julegavetips til strikkeglade

Kjenner du noen som aldri går langt uten strikketøyet? En som hele tiden er på jakt etter ny strikkeinspirasjon? Vi har samlet 2019s beste julegavetips til strikkeglade.

Estimert lesetid 4min
Kollasj med omslag til julegavetips for strikkeglade
Finn den perfekte julegaven til en venn, bror eller tante som ikke kan legge fra seg strikkepinnene blant disse fire bøkene.

Blant våre julegavetips til strikkeglade finner du noe både for den som sverger til det tradisjonsrike, for den som liker helt nye uttrykk, og for de som går for en kombinasjon mellom de to.

Med hjerte for norske tradisjoner

Det er tydelig at forfatter Birger Berge inspirerer med sin interesse for tradisjonelle mønstre, håndverk og bruk av farger i samspill. På Instagram følger over 35 000 aktivt med på hva han lager, og entusiasmen brer om seg.

Med Moderne tradisjonsstrikk vil Birger Berge gi deg mer enn bare lekre og varierte strikkeprosjekter til dame og herre. Vi tas samtidig med på en inspirasjonsreise i det norske tradisjonelle han er så glad i, hvor han også forklarer navnevalg og fargebruk.

Boka gir deg oppskrifter på moteriktige og bruksvennlige plagg som gensere, jakker, halser, luer og votter. I tillegg får du originale oppskrifter på strikk til hjemmet. Her er fine grytekluter til bruk både hjemme og på hytta. Her er trekk til drikkeflasken som alltid er med i tursekken, og strikkede trekk til gamle glassflasker, som får nytt liv og f.eks. kan fylles med blomster. Den nostalgiske og eventyrlystne kan strikke tversoversløyfe og slips, og gjerne også et belte til finkjolen.

Strikk din egen Lindtein-genser

I Lindteinstrikk med stil av Tove Lindtein finner du mange av dine nye favorittplagg. Hva med å strikke et klassisk plagg i moderne design, som Audreyjakken eller Sigridcardigan? Eller kanskje du vil lage en stor kosegenser i tykt og fluffy garn?

I boka får du oppskrifter på et stort utvalg ulike gensere og jakker som du kan bruke hele året. Den populære Lindtein-genseren er selvsagt med, og her kan du velge mellom flere varianter av den. Hvis du liker mindre prosjekter, kan du strikke deg et par deilige sokker som er perfekte til sofabruk en kjølig kveld. Eller du kan lage en varm og god lue i rekordfart som matcher den nye favorittgenseren din.

Favoritter fra seks av våre beste strikkedesignere

Seks av våre mest populære strikkedesignere gir deg i Norsk strikkedesign flere oppskrifter hver på herlige må-ha-plagg.

Her er noen eksempler på oppskrifter designerne har bidratt med:

Arne & Carlos: En nydelig og moderne damegenser inspirert av de klassiske skigenserne fra 50-tallet.

Linda Marveng: En rålekker og trendy genser med et slående fletteopplegg, og med tilhørende hals og alpelue.

Bente Presterud: En herregenser i tidsriktige farger, inspirert av tradisjonelle mønstre.

Iselin Hafseld: Unik damegenser med mønster som kan virke grafisk, men som likevel er tuftet på norske tradisjonsmønstre.

Kari Hestnes: En helt spesiell brude- eller festkjole, sommerlig og flørtete i uttrykket.

Birger Berge: Tidsriktig og flott herregenser samt oppskrift på votter til dame og herre som er inspirert av Vestlandet og de tradisjonelle dyremotivene.

Den perfekte barselgave

Boka Babytepper er den perfekte julegaven til alle som kjenner noen som snart blir foreldre. Et mykt babypledd er et minne for livet, strikket i kjærlighet og omsorg for den nye verdensborgeren. Strikk et vognteppe, et lite sengeteppe, eller et teppe som passer til hentesettet – nybakte foreldre kan nesten ikke få nok tepper! Og det er så klart ingenting i veien for å strikke et teppe til seg selv – da bare justerer man pinner og garntykkelse.

Babytepper inneholder hele 51 oppskrifter på nydelige tepper med vakre mønstre, alle merket med vanskelighetsgrad, og alle designet og strikket av Marta Skadsheim Torkildsen.

De fleste oppskriftene i boken er så enkle at også nybegynnere, i tillegg til de mer erfarne, kan ta pinnene fatt. Her er ingen vanskelige forkortelser eller uforståelige ord og uttrykk. Det holder lenge med å kunne strikke rett og vrang.

Strikk noe nytt til sommeren som kommer

La deg inspirere til å strikke og hekle herlige plagg utover våren så hele familien har noe nytt til sommeren! Du kan lage en flott jakke, genser, kjole, topp, tunika eller poncho. Eller hva med babytøy eller noe til hjemmet – sengeteppe, badematte, håndkle eller klut?

Med 40 oppskrifter å velge mellom er det med Sommerlig strikk og hekling lett å finne nye favoritter, og Denise Samsons gode tips og forklaringer gjør det enkelt og morsomt å komme i gang med nye prosjekter.