Julegave-guiden 2019: Julegavetips til ungdom

BarnebøkerUngdomsbøkerJulegave-guiden 2019: Julegavetips til ungdom

Usikker på hva du skal gi ungdommen i julegave i år? Det finnes er bok for alle! Vi har samlet 2019s beste julegavetips til ungdom og tenåringer.

Estimert lesetid 4min
Kollasj til julegavetips til ungdom
Trenger du julegavetips til ungdom? Vi tror en av disse fire kommer til å slå an.

Å kjøpe julegaver er vanskelig, kanskje spesielt til ungdom, men en ting er sikkert: Det finnes masse tenåringer der ute som ikke hadde tatt skade av å eie én ekstra bok. Vi har samlet julegavetips til den engasjerte ungdommen, til de som liker spenning, og bøker som kan trøste og guide de unge gjennom tenårene.

Er det andre som også burde få en bok til jul? Sjekk ut våre anbefalinger til mor og far, friluftsmennesket og hobbykokken (og mange flere)!

Oppslagsverket som guider deg gjennom ungdomstiden

#VÅGÅVÆRE av Helsesista

Det er en god sjanse for at hun har kontakt med ungdommen din på daglig basis. Tale Maria Krogn Engvik gikk fra å være helsesykepleier ved fire videregående skoler til å bli hele norges Helsesista på Snapchat.

Til sine rundt 150 000 daglige besøkende, gir hun tips og råd og svar på spørsmål om alt fra psykisk helse, til sex, forelskelse og familieforhold.

I boka har hun samlet sine beste tips i lett tilgjengelig format, som fungerer som et praktisk oppslagsverk til å guide deg gjennom ungdomstidens vanskeligere sider.

Kanskje trenger ikke ungen det nå, men dette er en bok som kan gi trøst, råd og oppmuntring når det trengs – en bok det er lurt å ha liggende.

Til den engasjerte ungdommen

Streik for klimaet av Greta Thunberg

Har ungdommen hjemme blitt brennende engasjert for klima det siste året?

Et nytt generasjonsopprør har blomstret, og Greta Thunbergs egen talebok burde være bibelen for enhver klimastreiker.

Det er få som har lykkes å samle en generasjon og mane til kamplyst så godt som 16 år gamle Greta Thunberg gjorde da hun satte seg ned foran den svenske riksdagen i 2016.

Her er alle henne viktigste taler samlet, blant dem FN-forsamlingen, EU-parliamentet og klimatoppmøtet i Davos.

En gave for å inspirere og motivere, og som inviterer til å reflektere over hvordan vi lever.

Disse talene er til inspirasjon og kamplyst. Sterke tekster, med brennende engasjement, som viser at du ikke trenger å være vente på å bli gammel for å skape endring.

Til den leselystne og spenningsglade ungdommen

Brådypt av Elin Viktoria Unstad

Det er vanlig med psykisk plagede helter i krimsjangeren, men i krimbøker for ungdom er de ofte usedvanlig velfungerende.

Slik er det ikke i Elin Viktoria Unstads psykologiske thriller Brådypt.

Det er få som kan si at de har vært død. Det kan Vilja. Etter å ha nesten druknet, var hun død i 23 minutter. Nå preges hverdagen hennes av traumer og flashbacks. Det blir ikke bedre når hun plutselig blir kidnappet. Eller blir hun det? Når hun kommer tilbake, er det kun søsteren Rikke som tror på historien hennes – alle andre mener hun hallusinerer.

Dette er en sterk og intens psykologisk thriller for ungdom, med en sterk (men upålitelig!) kvinnekarakter i hovedrollen. En spennende bok, enten for å oppmuntre eller øke lesegleden!

Til oppmuntring og inspirasjon

Følg med nå av Trygve Skaug

En annen som har gjort det stort på sosiale medier, er poet og musiker Trygve Skaug. Med sine gjenkjennelige og velformulerte tekster på Instagram, har han klart å samle 100,000 følgere – av dem både allerede poesi-frelste og de som ikke visste at de var det.

Dette er upretensiøs poesi, som med et enkelt og forståelig språk likevel stikker svært dypt. Kanskje er det derfor det har slått så godt an hos de yngre?

I denne poesiboka samler Skaug nå sine mest skjellsettende dikt, med tematikk
som opptar ungdommene: Sex, psykisk helse, vennskap, angst, kjærlighet og mye mer.

Følg med nå passer for lesere fra 13 år og oppover. Det finnes vel knapt bedre introduksjon til poesi.