Den ultimate julegave-guiden 2019

SkjønnlitteraturDen ultimate julegave-guiden 2019

Desember er her, og julehandelen er i gang for fullt. Vi har samlet alle våre beste julegavetips, fra kritikerelskede romaner til flotte gavebøker. For er det én ting nordmenn ønsker seg til jul i år, er det bøker, ifølge en Ipsos-undersøkelse.

Estimert lesetid 2min
Kollasj med omslag til sak om julegaver
Ifølge en undersøkelse Ipsos har gjort for DNB topper bøker nordmenns ønskeliste i år.

Det er den tiden av året igjen; tiden for å finne ut hva i huleste folk kan tenke seg å få i julegave. Eller tiden der du desperat prøver å finne på noe du kan ønske deg selv.

Ifølge DNB Nyheter var det to ting som toppet nordmenns ønskeliste ifjor: gavekort og penger. I år har derimot pengene blitt slått ut av noe helt annet. iPhone 11? AirPods? Neida: den gode, gamle boka! 27 % sier at de ønsker seg en bok til jul, like mange som de som ønsker seg gavekort. Vi skal ikke si at vi er overrasket, men… jo, vi er litt overrasket. Men veldig glade.

Det finnes en bok for alle, tror vi, og i år har vi gjort oss flid for å prøve å finne bøker som kan passe, uansett hvem du skal handle julegave til. Følg vår oversiktlige guide og få julehandelen unna på 1-2-3!

Julegavetips til mor, far og barn

Har du småfettere, tantebarn, svigermødre eller tenåringssønner å handle til? Da er det bare å klikke seg videre til riktig julegaveliste:

Julegavetips til historieelskere og sportsidioter

Kanskje har du en krimslukende venn? En friluftselskende bror? Eller er moren din spesielt fotballgal? Noen ganger er det lettere å orientere seg etter gavemottakers interesser.