Fra Alexander Fallos «Dopamin»

DiktDikt om livetFra Alexander Fallos «Dopamin»

Ukas dikt er hentet fra Alexander Fallos nye diktsamling «Dopamin», hvor Fallo beskriver hvordan ADHD kan arte seg i et liv.

Estimert lesetid 1min
Foto av Alexander Fallo med gitter-bakgrunn
«Dopamin» er en samling varme, frustrerende, humoristiske, energiske og fortvilte dikt om å leve med ADHD. (Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss)

Alexander Fallo (f. 1984) er en av våre mest populære diktere. Hans nye diktsamling Dopamin føyk i forrige uke rett inn på 10. plass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste, noe som ikke er dagligdags for lyrikkutgivelser.

Fallo debuterte i 2020 med den bestselgende diktsamlingen du fucker med hjertet mitt nå. I 2021 ga han ut håper det var verdt det.

Dikt om livet med ADHD

I en årrekke har Alexander Fallo delt dikt på Instagram med over 20 000 følgere. Han var 31 år da en psykolog for første gang ymtet frampå om at han kanskje burde sjekke hvorvidt han hadde ADHD.

I sin tredje utgivelse Dopamin forsøker han med varme, frustrerende, humoristiske, energiske og fortvilte dikt å beskrive hvordan ADHD arter seg i et liv.

Fra Alexander Fallos «Dopamin»

leste noe om at
adhd-hjernen er et stort
velutstyrt bibliotek
men det mangler en
bibliotekar i skranken
du må finne fram selv
plutselig snubler du over
det du leter etter
en støvete bok i en krok
riktig tittel men feil språk

– Jeg har forsøkt meg på mange ting, men jeg har alltid skrevet ganske kort, forteller Alexander Fallo her. (Video: Åsmund Holien Mo).