«Huset ved elven»: Familiehemmeligheter og drama på den priviligerte, engelske landsbygda

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Huset ved elven»: Familiehemmeligheter og drama på den priviligerte, engelske landsbygda

En broket familie kommer sammen for første gang på mange år i staselige «Huset ved elven». Men ikke alle hemmelighetene som kommer frem tåler dagens lys.

Estimert lesetid 2min
Boka Huset ved elven på sofa
Hva var det som skjedde med den en gang så lykkelige familien i huset i Somerset? (Foto: Åsmund Holien Mo)

Velkommen til den engelske landsbygda, storslotte eiendommer og familieintriger! Engelske Hannah Richell har tidligere utgitt Hjem i tide på norsk. Nå tar hun oss med til den priviligerte delen av den engelske landsbygda og til en helt spesiell familie med nye Huset ved elven.

Den en gang så perfekte familien Sorrell inviterer nemlig til bryllup i det store huset i Somerset. Den praktfulle eiendommen har en fantastisk hage som går helt ned til en elv. Men det har slått sprekker i familiens fasade.

En familie på bristepunktet

Egentlig begynte det for flere år siden. Moren i familien, som har tre voksne døtre, er en berømt forfatter, men hun har hatt skrivesperre i mange år og ikke utgitt noen bøker. Samtidig ligger hun i en vanskelig konflikt med den yngste datteren sin. Faren har for lengst forlatt henne og startet på nytt et annet sted.

Hva var det som skjedde med den en gang så lykkelige familien?

I bryllupet kommer de sammen for første gang på mange år. Familiebåndene blir strukket til det ytteste, og hemmeligeheter kommer for en dag. Men det er ikke alt som tåler dagens lys…

Fanger deg fullstendig

Forfatter Hanna Richell ble født i Kent, og har vokst opp i Buckinghamshire og Canada. Hun studerte ved universitet i Nottingham og har siden jobbet i film- og forlagsbransjen, og har skrevet bøker siden 2007.

Avisen The I skrev om Richell at hun er «ekspert på å skrive bøker som fanger deg fullstendig, og den nyeste boken – som dykker ned i konfliktene som følger når en en gang nær familie samles til et bryllup – er ikke noe unntak.”

Også mange andre forfatter applauderer Richells romaner. Kathrine Webb har sagt om Huset ved elven: «Nydelig skrevet, med et viktig budskap om håp og forsoning som lyser gjennom sorgen i fortellingen. Veldig rørende … Jeg elsket den!» sier Katherine Webb.

Mens forfatteren Katherine Slee skriver under på at den har fantastiske personer, en nydelig setting og er fullstendig hjerteskjærende.