Lucinda Riley skrev «Sommerfuglrommet» fra sykesenga – nå planlegger bestselgerdronningen sin neste serie

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Riley skrev «Sommerfuglrommet» fra sykesenga – nå planlegger bestselgerdronningen sin neste serie

I et intervju med VG forteller en optimistisk Lucinda Riley om sykdommen, skrivegleden og om en ny bokserie hun så vidt har begynt å arbeide på.

Estimert lesetid 3min
Med 1,2 millioner solgte bøker bare i Norge, og 15 millioner på verdensbasis, har Lucinda Riley hatt enorm suksess. Spesielt gjelder dette serien «Syv søstre», som snart blir TV-serie i USA. Nå er hun ute med «Sommerfuglrommet», og velger samtidig å fortelle om kreftsykdommen hun ble rammet av for to år siden. (Foto: Boris Breuer)

Lucinda Riley havnet i dag øverst å bokhandelens bestselgerliste med sin nye roman Sommerfuglrommet. På sju år har hennes bøker nå totalt solgt over 1,2 millioner eksemplarer her i landet, og 15 millioner på verdensbasis. Men de siste to bøkene er skrevet under helt andre omstendigheter enn henne tidligere romaner.

Forfatteren har lenge vært taus om sin egen helsetilstand. Til VG forteller hun at kun de aller nærmeste har visst hvor syk hun har vært.

– Jeg ville ikke fortelle noen om det før jeg ble bedre. Det hadde vært uutholdelig hvis folk skulle synes synd på meg. At de skulle betrakte meg som et offer.

Spesielt forhold til Norge

Lucinda Riley har et helt spesielt forhold til sine norske fans. Norge var det landet hun besøkte aller først, for 15 år siden. Siden har det blitt mange visitter. Da hun var i Oslo i januar i år, visste ikke de 700 fremmøtte at det var hennes første opptreden siden hun ble syk. Det var hennes første steg utenfor komfortsonen.

– I dag er jeg frisk, i morgen kanskje ikke. Jeg prøver å ta en dag om gangen. Heldigvis er jeg født positiv, sier Lucinda Riley til VG.

Året etter at hun fikk beskjeden, tilbrakte hun det meste av tiden på sykehus hjemme i England. På det minste veide hun 38 kilo. Hele julen 2017 var hun innlagt.

Reddet av skrivingen

Selv når Riley var for syk til å klare å stå på bena, lå hun i sengen og skrev på Månesøsteren, som kom ut i januar, og Sommerfulgrommet, som var klar få måneder senere.

– Skrivingen tok meg ut av sykehuset og inn i en annen verden. Jeg flyktet inn i fantasien. De to bøkene reddet meg, forteller hun.

Om arbeidet med Sommerfuglrommet sier forfatteren at det var befriende å skrive om noe annet enn de syv søstrene. Hun hadde behov for å fordype seg i noe helt annet, ettersom serien har blitt et så enormt stort fenomen.

Planlegger ny bokserie

Sommerfuglrommet handler om Posy Montague og hennes familie. Posy bor fortsatt på familiens vakre eiendom, Admiral House, der hun tilbrakte en lykkelig barndom og fanget sommerfugler sammen med sin kjære far. Her oppdro hun også sine egne barn.

Lucinda Riley håper å en dag bli som henne – en spennende kvinne med mye i bagasjen, som ønsker hele familien velkommen inn.

Når den siste søsterboken kommer, vet hun ikke. Men Riley vet hun vil trenge mer tid enn før. Hun røper også for VG at når Syv søstre-serien er ferdig, kommer det en ny serie.

– Den skal hete Dream Catcher og blir en slags detektivserie. Noen av søstrene blir med inn der. Hver bok blir avsluttende, så det kan bli to eller 25. Jeg kan ikke forestille meg et liv uten deadline, avslutter Riley.

Lucinda Riley – Sommerfuglrommet

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Riley – Sommerfuglrommet
Estimert lesetid under 1min
sommerfuglrommet av lucinda riley