Lucinda Riley – halvannet år sammenhengende på bestselgerlistene

KrimbøkerLucinda Riley – halvannet år sammenhengende på bestselgerlistene

Lucinda Riley har også denne uken to titler på bestselgerlistene. Siden januar 2016 har minst én av hennes titler ligger på bestselgerlistene

Estimert lesetid 4min

Lucinda Riley har også denne uken to titler på bestselgerlistene. Siden januar 2016 har minst én av hennes titler ligger på bestselgerlistene hver uke d.v.s. i 77 uker. Bestselgerlistene toppes fortsatt av Cappelen Damm-titler. Bukkene Bruse begynner på skolen er øverst på den skjønnlitterære lista, og Lars Keplers Kaninjegeren topper pocketlista.

Lucinda Riley har nå snart solgt 750 000 bøker her til lands. I sin 24. uke på lista ligger Skyggesøsteren på sjetteplass på Skjønnlitteraturlista og på fjerdeplass på E-BOK-listen. Helenas hemmelighet (oversatt av Benedicta Windt-Val) er i sin 12. uke. Den lå i mange uker på førsteplassen og har denne uken rykket oppover igjen til en fjerdeplass på pocketlisten.


De siste årene har det kommet to Lucinda Riley-romaner i året. Det skjer også i år, for  3. august kommer Kjærlighetsbrevet oversatt av Benedicta Windt-Val) ut. Fansen vil ikke bli skuffet, for dette er en typisk Riley-roman med lidenskap, drama og romantikk. Kanskje vil hun få et enda større publikum, for denne gangen er det også flere spenningselementer. Det er nesten så man kan si at «Lucinda goes crime». Handlingen foregår også her over to tidsplan. I nåtid sørger England over den folkekjære skuespilleren Sir James Harris’ død. Den unge journalisten Joanna Haslam skal dekke begravelsen for avisen sin, men i kirken må hun hjelpe en gammel dame som får et illebefinnende. Litt senere mottar hun noen dokumenter fra den gamle damen, deriblant et gammelt kjærlighetsbrev som er fullt av merkelige hentydninger.

Men hvem er de to elskende og hvilke omstendigheter førte dem sammen? Joannas nysgjerrighet er vekket og hun begynner å grave i saken. Dette skal vise seg å bli svært farlig, ikke bare for henne selv. Samtidig skjer det noe som får hennes eget hjerte til å banke fortere. Marcus Harris, barnebarnet til James Harris, er nemlig like sjarmerende som han er mystisk… Samme dag som den kjente skuespilleren avgikk ved døden, forsvant også de berømte ravnene som har våket over Tower of London og den engelske kongefamilien i hundrevis av år. Legenden sier at dette er et varsel om monarkiets undergang.


Bestselgerlistene for skjønnlitteratur er fortsatt lystig lesning for Cappelen Damm. Bjørn F. Rørvik og Gry Moursunds Bukkene Bruse begynner på skolen til topps stanger fortsatt Jo Nesbø unna førsteplassen på lista for skjønnlitteratur. Den romanen som alle snakker om i sommer er Malin Persson Giolitos Størst av alt (oversatt av Monica Carlsen) og den puster Nesbø i nakken blant voksenbøkene. Den handler om en skoleskyting i Stockholm og er blitt betegnet som om «Skam» møter Grisham. Størst av alt ligger på fjerdeplass. Fredrik Backmans  Bjørnstad har klatret til åttendeplass. Det er en vakker og alvorlig roman. Den kan beskrives som en roman Astrid Lindgren ville skrevet hvis hun skrev en voksenroman.

Keplers Kaninjegeren på pockettoppen


Lars Kepler er av Nordens mest populære krimforfattere. Deres Kaninjegeren (oversatt av Henning J. Gundersen) er tilbake på førsteplassen på pocketlista. Vigdis Hjorth fortsetter å

Kjøp den nå på cappelendamm.no!

selge i bøtter og spann med  Arv og miljø som ligger på andreplass,  og Lucinda Rileys Helenas hemmelighet ligger altså på  fjerdeplass. Karin Fossums Hviskeren ligger på åttendeplassen. 

Cappelen Damm dominerer også på e-boklista


Sju av de 15 titlene på e-boklista er fra Cappelen Damm. Malin Persson Giolitos Størst av alt ligger på andreplass, Lucinda Rileys Skyggesøsteren på fjerdeplass og Martha H. Kellys store bestselger Syrinpikene har klatret til femteplassen. Debbie Macombers Hjemkomsten  ligger på 12. plass, Lee Childs Den åttende mann på 13.,Wilbur Smiths Dyret på 14. og Fredrik Backmans Bjørnstad på 15 plass.

LES OGSÅ:

Ikke les denne hvis barnet ditt skal på sommerleir!

Ti nye bestselgere i Pocket

Backman briljerer i ny roman