Fredrik Backmans kritikerroste angstkomedie «Folk med angst» ute i pocket!

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerFredrik Backmans kritikerroste angstkomedie «Folk med angst» ute i pocket!

Sjarmbomben «Folk med angst» viser oss at vi heldigvis ikke er alene om å gå rundt og lure på når noen skal avsløre at vi egentlig ikke har peiling på hva vi driver med.

Estimert lesetid 3min
Bilde av boka Folk med angst
Fredrik Backman brakdebuterte med «En mann ved navn Ove». Boka solgte over 11 millioner på verdensbasis, filmatiseringen ble Oscar-nominert og snart kommer Hollywood-versjonen med Tom Hanks i hovedrollen. Nå er hans nyeste roman «Folk med angst» ute i pocket. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Forfatteren bak verdenssuksessen og fenomenet En mann ved navn Ove får oss igjen til å le og bli varme om hjertet med Folk med angst. Få viser som Fredrik Backman hvor lett det kan være å kjenne seg igjen i mildt sagt skakkjørte voksne, og det med stor empati.

– Jeg tror alle, spesielt foreldre, og meg selv inkludert, lider av et såkalt «bedragersyndrom». Man går rundt og venter på at noen skal avsløre at man egentlig ikke har peiling på hva man driver med, uttalte Fredrik Backman til Boktips da Folk med angst utkom i høst.

Det er så forferdelig fortvilet enkelt å mislykkes med å være voksen.

Fra Folk med angst

Smelter kritikernes hjerter

Også anmelderne sier seg enige i at Backman på forunderlig vis lykkes i å ta nettopp denne frykten for ikke å strekke til og gjøre den om til noe vi kan le hjertelig av.

VG kaller Folk med angst en «ny sjarmbombe» og gir den terningkast 5. «Det er det som fjetrer mest – all den humor og fantasi Backman har, evnen til å skildre mennesket varmt og ømt i hverdagens strev, sammen med snedig romansnekring. Med en vidunderlig løsning og slutt,» skriver Guri Hjeltnes.

Nettavisens Tor Hammerø er også begeistret. Han gir boka en femmer, og slår fast: «Jeg har fått meg en ny favorittforfatter: Fredrik Backman.»

Kjøp Folk med angst som e-bok til pocketpris her

Gisseldrama med skakkjørte mennesker

I Folk med angst møter vi en mislykket bankraner som i desperasjon låser seg inne i en visningsleilighet og tar de som er på visning som gisler: En overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre IKEA-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men da politiet stormer leiligheten er den tom.

I en serie dysfunksjonelle vitneavhør får vi høre alles versjon av hva som egentlig skjedde. Derfra utvikler det seg til et klassisk puslespill-mysterium. Hvordan lyktes raneren med å flykte? Hvorfor er alle så sinte? Og hva er det egentlig som er feil med folk nå for tiden?

Vil først og fremst underholde

Selv ønsker Backman først og fremst å underholde og gi leserne noen timer med virkelighetsflukt. «Men jeg har jo også fått tilbakemeldinger på at folk – etter å ha lest boken – har snakket med noen de er glad i om at de har angst. Eller at de har lest boken og forstår sin far eller venn eller partner bedre. Det er fint,» uttaler han til magasinet Tara.

Fredrik Backman – Folk med angst (pocket)

SkjønnlitteraturFredrik Backman – Folk med angst (pocket)
Estimert lesetid under 1min
Omslag for Fredrik Backman - Folk med angst (pocket)