Ny roman fra forfatteren bak braksuksessen «Å vanne blomster om kvelden»

RomanerRomanerNy roman fra forfatteren bak braksuksessen «Å vanne blomster om kvelden»

Både VG, Nettavisen og Stavanger Aftenblad gir terningkast 5 til den nye romanen til Valérie Perrin, forfatteren bak fjorårets mestselgende bok.

Estimert lesetid 3min
Foto av forfatter Valérie Perrin
Valérie Perrin fikk med sin andre roman «Å vanne blomster om kvelden» sitt internasjonale gjennombrudd som forfatter. Nye «De tre» toppet i fjor lista over mest solgte pocketbok i hjemlandet Frankrike. (Foto: Lina Hindrum)

Lite ante bok-Norge på denne tiden i fjor at et ganske så ukjent fransk navn skulle seile opp og bli forfatteren bak årets mest solgte bok.

Med Å vanne blomster om kvelden herjet Valérie Perrin bestselgerlistene gjennom hele 2022. Og sjelden får en roman så mange kritikere til virkelig å bli berørt.

Dagbladets anmelder startet ballet med overskriften «Kunne gitt terningkast sju». Derfra strømmet det på med høye terningkast og rosende ord til boka som anmelderen i en av Italias største kulturaviser var først ute med å kalle «verdens vakreste bok».

Å vanne blomster om kvelden kan bestilles hjem i ny pocketutgave her.

Terningkast 5 i VG, Nettavisen og Stavanger Aftenblad

Nå er endelig Valérie Perrins andre roman på norsk klar. VGs Guri Hjeltnes triller terningkast 5 til De tre og skriver bl.a.:

«Hun vet å strekke ut et lerret, Valérie Perrin. […] Fremfor alt er dette en veldreid underholdningsroman, med alle ingredienser av fortielser, havarerte familier, velstående familier, gode og snille mennesker, hemmeligheter, kjærlighet og tap.»

Nettavisens Jan Øyvind Helgesen og Stavanger Aftenblads Steinar Brandslet henter også fram femmeren. Under overskriften «En herlig roman», mener førstnevnte bl.a. at De tre er «en svært vakker bok», mens Aftenbladet i sin anmeldelse bl.a. beskriver boka som «en varm roman om vennskap».

Valgene som gjør oss til dem vi er

Valérie Perrin har en nesten magisk evne til å dykke ned i livets dypeste alvor. I De tre følger hun en lang tråd av hjerteskjærende, uunngåelige hendelser i løpet av tre tiår.

Forfatteren trekker leseren inn i en sterk historie om kjærlighet og tap, håp og sorg, og om avstanden som følger med tidens gang. Boka, som tronet som årets mest solgte pocket i Frankrike i fjor, er en hjertevarm fortelling om vennskap mellom tre mennesker og alle valgene som gjør oss til dem vi er.

Her forteller Valérie Perrin selv kort om hva De tre handler om.

De tre kan bestilles hjem her.
Kjøp De tre som e-bok her.

Hjertevarmt og spennende

Vi beveger vi oss først og fremst mellom tidsperiodene 1986 og 2017. Handlingen dreier rundt det sterke vennskapet mellom de tre vennene Adrien, Étienne og Nina. Samtidig nøstes et mysterium opp.

1986: Adrien, Etienne og Nina er bare ti år gamle første gang de møtes, og de blir raskt nære venner. De forteller hverandre alt i oppveksten, og lover hverandre at de en dag skal forlate småbyen de bor i, flytte sammen til Paris og aldri miste kontakten med hverandre.

2017: Et bilvrak trekkes opp fra dypet av en innsjø, med en død person inni. En lokal journalist begynner å grave i saken. Sakte, men sikkert avdekker hun det usedvanlig sterke båndet mellom de tre vennene. Hvordan er deres fortid knyttet til personen i bilen? Og hvorfor har de ikke lenger noen kontakt?

Se Boktips LIVE-intervjuet med Valérie Perrin fra da hun var i Norge under lanseringen av Å vanne blomster om kvelden.