Podcast: Kjetil Nordengen med den store normcore-romanen

Debutant Kjetil Nordengen har skrevet Norges første Normcore-roman. I denne episoden av Boktips’ podcast forteller han hvorfor.

Estimert lesetid 2min
Foto av Kjetil Nordengen
Debutant Kjetil Nordengen er gjest i dagens episode av Boktips’ podcast.

Cappelen Damm har en rekke debutanter denne bokvåren. I dagens episode av Boktips-podcasten møter du en av dem. Kjetil Nordengen (f. 1981) er utdannet elektriker og sosiolog. Han har jobbet i forlag og spilt i rockeband. Podcasten ble tatt opp på et digitalt lanseringsarrangement for romanen Kaptein på egen skute. Nordengen samtaler med sin redaktør Marte Finess Tretvoll. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

«Normcore» eller den fryktelig normale mannen

Kaptein på egen skute er en underholdende og skarp roman om identitet og tilhørighet, om hva som påvirker livsvalgene vi gjør og om hvilke historier vi forteller om oss selv.

Andor Leine jobber ni-til-fire og lever et skjermet A4-liv. Når et bilde av ham fra jobben dukker opp på en kjent moteblogg, og senere i en større VG-reportasje, blir han ufrivillig gjort til poster boy for den nye trenden normcore, «en mote for den som innser at hun eller han er én av sju milliarder».

Hvordan skal Andor forholde seg til at det unike ved ham er evnen til ikke å skille seg ut? Hva skal Andor gjøre når han plutselig er frarøvet sine individuelle særtrekk, i en riksdekkende avis attpåtil?

I episoden får du høre forfatteren lese. Her er en slik smakebit fra Kaptein på egen skute

«– For eksempel er jeg nøyaktig 179 cm, som er helt på snittet for menn i mitt årskull, sa Andor, og senere: – Favorittmaten min er faktisk det samme som det folk flest liker best: gulost på brødskiva og pizza til middag. Visste du at nordmenn i gjennomsnitt spiser 19 kilo ost i året?
I et overivrig øyeblikk sa Andor til og med at han digget å reise på ferie til Kanariøyene. Han befestet sin egen alminnelighet som et uomtvistelig objektivt og vitenskapelig dokumentert faktum.»