Erlend Loe: Lykken er å sykle på ett hjul

I dagens episode av Boktips-podcasten forteller Erlend Loe om boken «Forhandle med virkeligheten».

Estimert lesetid 2min
Erlend Loe
Jeg har alltid sykla mye, både i skogen og i byen, men ikke tenkt på å prøve på ett hjul, sier Erlend Loe i Boktips’ podcast.

Erlend Loe har syklet store deler av livet sitt. For ett år siden bestemte han seg for å prøve enhjulssykkel og siden har han vært frelst.

Hva får en nesten to meter høy femtiåring, som selv påstår han ikke liker å stikke seg ut, til å sette seg på en enhjuling og sykle gjennom byen? Hva er det som er så forlokkende med det? Det må da finnes mer praktiske transportmiddel?

I dagens episode av Boktips-podcasten, som ble tatt opp live 29. oktober, forteller Erlend Loe om boken Forhandle med virkeligheten – ett år på ett hjul som nettopp forklarer hans enhjuls odyssé.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Alle episodene i podcasten finner du her.

Erlend Loe

Erlend Loe (f. 1969) debuterte med romanen Tatt av kvinnen i 1993.  Han fikk det store gjennombruddet både nasjonalt og internasjonalt med Naiv. Super i 1996, og den fikk raskt benevnelsen generasjonsroman. Siden har han skrevet en rekke romaner som har en sentral plass i hjertet på et dedikert publikum. Erlend Loe har også et suksessrikt forfatterskap for barn, der bøkene om truckføreren Kurt er helt sentrale, alle illustrert av Kim Hiorthøy.