Ukas feelgood: En historie som sitter i deg lenge

SkjønnlitteraturRomanerUkas feelgood: En historie som sitter i deg lenge

En vellykket familie blir rammet av en tragedie og er brått i oppløsning. Stålsett deg for et skikkelig drama innad i familien i ukas feelgood «Vi var en familie».

Estimert lesetid 3min
Ukas feelgood er en inderlig og innsiktsfull roman som gir rom for ettertanke. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Shilpi Somaya Gowda er forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Indias datter. Nå har hun skrevet en uforglemmelig roman om en familie i oppløsning.

Vi var en familie er en inderlig skildring av fire mennesker som desperat forsøker å finne veien fra en smertefull fortid, og til en håpefull fremtid.

En lykkelig familie rammes av tragedie

I Vi var en familie møter vi familien Olander. En typisk vellykket kjernefamilie i en globalisert verden. Jaya er indisk, og Keith er amerikansk. De møttes i London som unge, og flyttet deretter under solen i California. Ekteskapet er av den sterke typen, – basert på felles verdier og en sterk kjærlighet til barna sine.

Men det gode utgangspunktet hjelper ikke når tragedien plutselig rammer. Ekteparet er i ferd med å gå hvert til sitt; Jaya søker seg mot det spirituelle, mens Keith jobber og jobber. Datteren er i ferd med å bli selvstendig, med alt det innebærer, mens lillebroren Prem er vitne til en familie som er i ferd med å gå til grunne.

En roman som gir innsikt

Den norske redaktøren for Vi var en familie, Oda Skard, sier at romanen både gir innsikt og inviterer til refleksjon.

-Boka passer for alle som liker å lese om relasjoner og bånd innad i en familie – mellom ektefeller, mellom foreldre og barn, og ikke minst mellom søsken. Den er lærerik og innsiktsfull på mange plan, den handler mye om sorg, skyld og savn, men den handler også om at man må finne sin vei i livet uansett hva som skjer. Og at det er lov å trå feil og starte på nytt. Boka gir også et fint innblikk i en spirituell og alternativ livsstil.

Og selv om det er en vond historie å følge ekteparet i, gir romanen også håp:

-Selv om boka til dels er uendelig trist, gir den også håp – om hvordan man kan komme seg gjennom kriser, hvordan man kan legge fra seg en enorm skyldfølelse, hvordan man kan knyte sammen kjærlighetsbånd som man trodde var brutt for alltid. Denne historien sitter i deg lenge!

Forfatter av storselgeren «Indias datter»

Forfatteren Shilpi Somaya Gowda er fra Toronto i Canada. Hun har hatt stor suksess med sine tidligere romaner, Indias datter og Gyllen sol. Gowda har en MBA fra Standford og en bachelorgrad fra University of North Carolina. Akkurat som hovedpersonene bor Shilpi i California sammen med ektemann og barn.