Ukas feelgood: Et helt spesielt vennskap

RomanerRomanerUkas feelgood: Et helt spesielt vennskap

Ukas feelgood, «Eiketreet», handler om veien tilbake til et nytt liv etter et destruktivt forhold. Og om et helt spesielt vennskap.

Estimert lesetid 2min
Omslag Eiketreet
Ta frem serviettene: «Eiketreet» lokker frem både tårer og smil. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Det er ikke alltid livet blir som man hadde sett for seg. Det har det heller ikke for hovedpersonen i ukas feelgoodroman, Eiketreet – hun har nettopp gjennomgått en skilsmisse.

For hovedpersonen Ester er det en opprivende og kaotisk tilværelse som venter etter den tøffe skilsmissen. Hun har mistet fotfestet i sitt eget liv. Og som det ikke var nok: hun må lære seg å være alene når hun ikke har sønnen sin i helgene. Hun savner han veldig og føler seg ensom.

Møtet med Rut – et helt spesielt vennskap

Annenhver lørdag går Ester seg en tur til et gammel eiketre som står ved vannet. Men en dag skal hun møte noen der som kan hjelpe. Rut er en eldre kvinne med en fantasisk evne til å fokusere på det vakre i livet. Rut minnes sin egen ungdomstid, og Esther lar seg fascinere av fortellingene hennes.

Et nytt og sterkt vennskap utvikler seg mellom de to. Samtidig merker Ester at det er noe som skurrer. Hvilke hemmeligheter er det egentlig Rut bærer på? I jakten på svaret reiser Ester til Como-sjøen i Italia, hvor hun forstår at Ruts sjebne er mer komplisert enn hun ante.

Man både ler og gråter av denne

Bloggeren Boklysten skriver om Eiketreet at «det er en vakker, velskrevet og lettlest bok som lokker frem både tårer og latter. Og ikke minst vekker det en del tanker rundt alt det der som ikke ble helt som man hadde tenkt seg.»

Malins i Malins bokblogg ble helt bergtatt av romanen: «Åh, den her boka er så fin. Jeg strekkleste den og klarte ikke legge den ned. Den er stemningsfull, sørgelig og håpefull på en og samme tid.»

Sofia Lundberg fikk internasjonal suksess allerede med sin debutbok; «Den røde adresseboken» . Nå er hun klar med Eiketreet; en vemodig og fin roman om et vennskap. (Foto: Viktor Fremling)

Sofia Lundberg er ikke bare forfatter, hun er også journalist og pedagog. Hun har også en modellkarriere bak seg.

Debutromanen, Den røde adresseboken, var den første hun utga i Norge. Den ble en stor internasjonal suksess, og solgt til over tretti land. Eiketreet er Lundbergs tredje roman. Tidligere har hun også utgitt Et spørsmålstegn er et halvt hjerte.