Ukas feelgood: En hjertevarm julefortelling (særlig for katteelskere)

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerUkas feelgood: En hjertevarm julefortelling (særlig for katteelskere)

Ikke noe tvil om at ukas feelgood er en skikkelig godbit – vi blir med på jakten etter både kjærligheten og nye katte-elskere.

Estimert lesetid 2min
Stadig flere tørster etter en skikkelig god underholdningsbok til jul. Her er en av årets karameller: «Julens ni liv». (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Julens ni liv er definitivt boka å kose seg med i førjulstida, den har alt: hjertevarme, kjærlighet og katter! Perfekt lesestoff for den som vil drømme seg litt bort for en stakket stund.

Og ikke minst er det perfekt lesestoff for den som er glad i katter, i likhet med hovedpersonen i denne boka.

Hvem kan redde Felicia?

I romanen nærmer det seg jul, så stemningen i fortellingen er også deretter. På Battersea hunde- og kattepensjonat prøver Laura desperat å finnet et nytt hjem til en rufsete og snill hunnkatt som heter Felicia. Lauras kjæreste kan ikke begripe hvorfor hun bruker så mye tid på dette kattehjemmet. Han forstår ikke en viktig ting: Kattene er ikke bare jobb, de er selve livet!

Gjennom desember klarer Laura til slutt å gjøre avtaler med ni ulike personer på kattehjemmet. Alle ønsker seg litt mer kjærlighet til juletida som kommer, og finner det i sine nye kjærledyr. Men en dag står Aaron på døra, og da er det ikke bare den kresne katten Felicia som blir sjarmert. Det spørs om ikke også Laura blir det.

Juleromaner som denne er populære

Redaktør hos Cappelen Damm, Oda Skard (som selv er katte-eier), forteller at romaner som Julens ni liv fenger de norske leserne:

– Lette og romantiske juleromaner har blitt voldsomt populært blant norske lesere de siste årene. Som redaktør har jeg derfor vurdert veldig mange julebøker, fra USA og Storbritannia og også fra Sverige, sier Skard.

Da hun kom over manuset til Julens ni liv, skjønte hun at hun hadde kommet over en skikkelig godbit av en juleroman.

– Da jeg satte meg ned med dette manuset, skjønte jeg at jeg hadde funnet julegull! Boken er søt og velskrevet, med en sjarmerende hovedperson, handling fra London (som vi alle lengter til), og ikke minst noen ensomme katter som trenger nye hjem til jul. Katter og jul – det kan jo ikke bli feil?

Forfatteren Florence McNicoll har selv jobbet flere år i forlagsbransjen før hun ble frilansskribent. Hun bor i Barcelona og er katteelsker på sin hals. Hun gir en fast støtte til Battersea hunde – og kattehjem i London.

Boka Julens ni liv er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.