#DenBoka med Daniel Kvammen

Skjønnlitteratur#DenBoka med Daniel Kvammen

Daniel Kvammen forteller om #denboka som fikk han til å forstå at litteratur kan være utrolig bra selv om det er veldig enkelt.

Estimert lesetid 1min
Daniel Kvammen holder opp boken The Pearl av John Steinbeck
«En trenger ikke lese så langt hvis du syns det er skremmende med lange bøker, så begynn heller med noe sånt noe,» sier Daniel Kvammen om boka The Pearl av John Steinbeck. (Foto: Skjermdump)

Jeg ble liksom slått i bakken av hvordan han skriver setninger

Da Daniel Kvammen var på backpackertur i tidlig 20-årene leste han The Pearl av John Steinbeck, og fikk for første gang en følelsesmessig reaksjon på det han anså som «kjedelig klassisk litteratur». Artisten anbefaler korte bøker for å komme i gang med lesinga.

– Få ord, veldig mye glede. Jeg håper du leser denne, kanskje noe annet, bare les, ler Kvammen.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!