#DenBoka med Carl Martin Eggesbø

Skjønnlitteratur#DenBoka med Carl Martin Eggesbø

Carl Martin Eggesbø snakker om #DenBoka han skulle ønske han leste da han var 13 år gammel.

Estimert lesetid 1min
Carl Martin Eggesbø holder opp boka Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis
«Hvis du gutser på og er deg selv så blir du den du vil bli. Det finnes flere som deg. Du må bare ut og finne dem,» sier Carl Martin Eggesbø. Hans boktips er Farvel til Eddy Bellegueule. (Foto: Skermdump)

Man trenger å lese historier om seg selv, rett og slett.

Farvel til Eddy Bellegueule av Edouard Louis er en bok man trenger å lese hvis man vokser opp som homofil og føler seg annerledes, ifølge Carl Martin Eggesbø. Eggebø mener det er alt for få bøker om gutter som liker gutter og jenter som liker jenter, og derfor er historier som Farvel til Eddy Bellegueule ekstra viktige.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!