#DenBoka med Silje Nordnes

FantasyFantasy#DenBoka med Silje Nordnes

Silje Nordnes snakker om #DenBoka som har en spesiell betydning for hennes liv, og som representere trygghet da hun trengte det.

Estimert lesetid 1min
Silje Nordnes holder Harry Potter og Ildbegeret
«Første gang jeg leste den sparte jeg på den når den begynte å nærme seg slutten fordi jeg var redd for hva som skulle skje når den var ferdig, for da hadde jeg den ikke mer.»

Da absolutt alt var nytt ble den her boka som en slags livbøye for meg.

Se Silje Nordnes fortelle om boka som var med på å skape trygghet i en periode med mye endringer. Hun var 16 år og utvekslingsstudent i Ecuador, langt hjemmefra, og Harry Potter og Ildbegeret reddet henne fra ensomheten da hun trengte det aller mest.

Harry Potter og Ildbegeret kommer ut i ny illustrert utgave i oktober.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!