#DenBoka med Line Elvsåshagen

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner#DenBoka med Line Elvsåshagen

Er du glad i aliens? Liker du når fremmede makter prøver å ta over jordkloden? Er du også glad i 50-tallet? Da har Line Elvsåshagen boken for deg!

Estimert lesetid 1min
Line Elvsåshagen holder opp boka The Day Of The Triffids
«Jeg skal love deg at om du aldri har vært redd for planter før; nå kommer du til å bli det,» sier Line Elvsåshagen om science fiction klassikeren The Day Of The Triffids av John Wyndham. (Foto: Skjermdump)

Det jeg synes er flott med science fiction er at man har muligheten til å rømme inn i et helt annen univers og bare glemme alt stresset som er rundt oss.

Line Elvsåshagen beskriver seg selv som en «kjempe-nerd» og elsker alt fra gamledager, spesielt science fiction klassikere. The day of the Triffids av John Wyndham hører til i et univers der planter prøver og ta over verden. Noe som faktisk er litt skummelt, ifølge Line.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leselyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!