#DenBoka med Kjetil Jansrud

Skjønnlitteratur#DenBoka med Kjetil Jansrud

Som idrettsutøver tilbringer han mange døgn borte, omgitt av andre, og dykker helst ned i en bok for å få litt tid for seg selv. Finn ut hvilken bok som for alvor vekket lesegleden i Kjetil Jansrud.

Estimert lesetid 1min
Kjetil Jansrud med et tre i bakgrunnen
«Den har lær meg at livet er urettferdig […] og det eneste man kan gjøre er å kjempe videre.» Sier Kjetil Jansrud om favorittboka Papillon av Henri Charrière. (Foto: Skjermdump)

Du trodde kanskje at idrettsutøvere ikke leste bøker? Tro om igjen. For Kjetil Jansrud var det Papillon av Henri Charrière som lærte ham hvor mye glede man finner i bøker. En sann historie du ikke klarer å legge fra deg, skal vi tro Jansrud. Han har følgende tips til alle som gjerne vil oppdage litteraturens oppslukende virkning:

  1. Dra på biblioteket
  2. Spør noen som kan det
  3. Finn #DenBoka for deg
  4. Bli hekta

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!