#DenBoka med Ragnhild Mowinckel

RomanerUkategorisert#DenBoka med Ragnhild Mowinckel

For Ragnhild Mowinckel ble Mengele Zoo #DenBoka som åpnet horisonten hennes for hva som er kult å lese.

Estimert lesetid 1min
Ragnhild Mowinckel holder opp sin kopi av Mengele Zoo skrevet av Gert Nygårdshaug
«En fantastisk fantastisk bra bok,» sier Ragnhild Mowinckel om sin favoritt, Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug. (Foto: Skjermdump)

Fantastisk bra skrevet, med en tematikk som kanskje er viktigere i dag enn noen gang før.

Se Ragnhild Mowinckel snakke om boka som som fikk henne til å kjenne på alt fra sinne og tristhet til intens glede. Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug var ikke en bok hun ville valgt for seg selv, men da hun fikk den anbefalt endte det opp med å åpne horisonten hennes for hva som er kult å lese.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!