#DenBoka med Girl in Red

SkjønnlitteraturUkategorisert#DenBoka med Girl in Red

Girl in Red, Marie Ulven Ringheim, snakker om #DenBoka som var med på å påvirke musikksmaken hennes.

Estimert lesetid 1min
Stillbilde av Girl in Red fra en video der hun snakker om boka som påvirket henne mest
«Jeg ble bare skikkelig interessert i veldig mange ting jeg ikke likte før,» sier Girl in Red om favorittboka The Perks of being a Wallflower av Stephen Chbosky. (Foto: Skjermdump)

Jeg kjente meg veldig godt igjen i karakterene. På mange av følelsene de hadde, opplevelser, tanker, og hvordan de så på seg selv.

Marie Ulven Ringheim, Girl in Red, forteller om boken som ga henne et nytt perspektiv, og endret henne betydelig. The Perks of being a Wallflower av Stephen Chbosky tar opp evigaktuelle temaer som seksualitet, mental helse og abort. Anbefales til alle, skal vi tro Girl in Red.

Nasjonal lesekampanje

Den Boka er en kampanje som har som mål å vekke leserlyst og interesse for bøker i aldersgruppen 12-25. Den vil løfte litteraturen inn på de unges egen arena gjennom attraktive rollemodeller fra forskjellige områder i ungdomskulturen som snakker om bøker som er relevante og viktige for dem.

Åtte litteraturforeninger står bak kampanjen, som ble initiert av NBU og administreres av Foreningen !les. Redaksjonen i prosjektet består av lederne i Foreningen !les, NBU og Leser søker bok. De øvrige litteraturorganisasjonene er: Bokhandlerforeningen, Den norske Forleggerforening, Kulturtanken, Norsk Barnebokinstitutt og Norsk Forfattersentrum.

Se alle filmene her!