Sommerens beste bøker 2019

Barn 2-4 årBarn 2-4 årSommerens beste bøker 2019

Nå er ferietiden her, og det blir endelig tid til å lese. Sjekk ut vår komplette guide til lesetips for dovne feriedager for hele familien.

Estimert lesetid 2min
Kvinne leser i park
Finn en bok til sommeren med vår komplette guide til sommerlesning. (Foto: Les Anderson/Unsplash)

På Boktips finner du nå en rekke gode guider til hva du og familien kan lese i sommer. Kanskje vil du lese krim, eller er tidløse klassikere mer din kopp te? Vi har laget en oversikt over alle publiserte boktips til sommerferien, så du enkelt kan finne en bok som passer deg.

Sommerens beste krimromaner

Jo Nesbøs Kniv og Sigbjørn Mostues Himmelen skal gråte blod er de to bøkene som topper lisen over ti av sommerens beste nye krimromaner. Se hele listen her.

Hvis du heller vil lese pocketbøker i sommer, finner du de ti beste krimbøkene i pocket her. Listen toppes av Lars Keplers Lazarus, som nå også ligger som nummer 1 på Bokhandlerforeningens bestselgerliste.

Kritikerfavoritter

Også denne bokvåren har enkelte bøker skilt seg ut som kritikerfavoritter. Her finner du listen med 10 bøker som har det til felles at de har fått terningkast 6 av kritikerne.

Det er dessuten flere strålende boktips til sommerferien på vår liste over sommerens store leseopplevelser, der blant annet Goliarda Sapienzas glemte klassiker Gledens kunst er omtalt.

Tidløse leseopplevelser

Ferietiden kan også gi deg anledning til å lese romanklassikere som du ennå ikke har hatt tid til å lese. Derfor har vi laget en guide til tidløse leseopplevelser – bøker du burde lese minst én gang i livet.

Knut Gørvel har samlet de klassiske bøkene som har gitt ham størst glede opp gjennom et langt leseliv. Kanskje er dette sommeren du endelig får lest Brødrene Karmasov?

Bøker for barna

Sommerferien kan også gi barna de store leseopplevelsene. Du finner sommerbøker for de minste her, med blant annet Astrid Lindgrens klassiske sommerfortellinger og Anna Fiskes kritikerroste Hvordan lager man er baby?

Vi har også flere gode tips til de som akkurat har knekket lesekoden. Her finner du syv tips til sommerbøker for barn 6-10 år.

Feelgood-bøker

Sommerferien er naturligvis også tiden for den rene lystlesningen. Derfor har vi også guider om herlige underholdningsbøker. Her er ti nye feelgood-bøker som kan gjøre sommerferien bedre, fra Lucinda Rileys Sommerfuglrommet til Sofia Lundbergs nye Et spørsmålstegn er et halvt hjerte.

Til sist har vi en oversikt over pocketbøker som kan få deg til å le og gråte. Sommerens beste feelgood-pocket finner du her.

God sommerlesing!