Terningkast 5 til «Min søster er seriemorder» av Oyinkan Braithwaite: – Knivskarpt

KrimbøkerThrillerTerningkast 5 til «Min søster er seriemorder» av Oyinkan Braithwaite: – Knivskarpt

– De to søstrene i denne knivskarpe og fandenivoldske krimboka har en helt spesiell «arbeidsdeling», skriver Dagbladet. Med sin originale, humoristiske thriller har nigeriansk-britiske Oyinkan Braithwaite funnet en suksessformel.

Estimert lesetid 3min
«Min søster er seriemorder» er blitt hyllet av blant annet Guardian og New York Times. Nå er den ute på norsk, og Dagbladet har allerede trillet en 5’er. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Oyinkan Braithwaite. Merk deg navnet. Den nigeriansk-britiske debutanten tar verden med storm med en krimroman litt utenom det vanlige. Debutboka Min søster er seriemorder om urokkelig søsterlojalitet har begeistret en samlet internasjonal presse med sin originalitet.

Braithwaite kommer til Krimfestivalen i mars! Meld deg på her.

Blod tykkere enn vann

For blod er tykkere enn vann, men også vanskeligere å fjerne fra teppet.

Bitende, morbid humor, kjærlighet over alle (lovlige) grenser og Lagos som setting for en søsters blodige ugjerninger gjør thrilleren til både spennende og samtidig utrolig morsom lesning. Dette på tross av flere drap, store mengder blod, uhygge og til og med en politietterforskning.

De to søstrene i denne knivskarpe og fandenivoldske krimboka har en helt spesiell «arbeidsdeling»: Den ene myrder, den andre vasker etterpå.

Inger Bentzrud, Dagbladet
Det nigeriansk-britiske stortalentet Oyinkan Braithwaite (31) har hatt suksess med debutboka «Min søster er seriemorder», og slår nå også an i Norge. Hun bor i dag i Nigeria, men har vokst opp vekselvis i Lagos, Nigeria og London. (Foto: Credit Studio Q)

– Skarp, eksplosiv og hysterisk morsom

Foruten å bli nominert til den prestisjetunge Booker-prisen, har Braithwaite fått en mengde panegyriske anmeldelser. Guardian kalte henne «en litterær sensasjon» og New York Times skrev «Skarp, eksplosiv og hysterisk morsom». The Washington Times mente at Min søster er seriemorder kunne være tiårets beste roman.

I tillegg kommer flere andre priser og nominasjoner, bl.a. LA Times Book Prize for beste thriller.

Lagos noir – sterkt krydret og utspekulert spenningsroman […] Denne skorpionen av en thriller vekker reaksjoner og etterlater deg med et stikk du sent vil glemme.

New York Times om «Min søster er seriemorder»

Gummhansker, blekemiddel og nerver av stål

Min søster er seriemorder handler om de to søstrene Korede og Ayoola, som har vokst opp med en sadistisk far og en dominerende mor i et pent strøk i Lagos. Faren døde i en ulykke for noen år siden, og de to søstrene stoler bare på hverandre.

Historien starter med at Korede blir avbrutt i middagen av et nødanrop fra søsteren Ayoola. Hun hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål.

Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først. For blod er tykkere – dog vanskeligere å fjerne fra teppet – enn vann.

Oyinkan Braithwaite – Min søster er seriemorder

KrimbøkerOyinkan Braithwaite – Min søster er seriemorder
Estimert lesetid under 1min
Omslag for Oyinkan Braithwaite - Min søster er seriemorder