Krimfestivalen gjenoppstår i ny drakt

KrimbøkerKrimfestivalen gjenoppstår i ny drakt

Forlagene Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm går sammen for å videreføre Krimfestivalen. Festivalen arrangeres i de tre forlagshusene 9.-11. mars neste år.

Estimert lesetid 2min
Foto fra scenen under Krimfestivalen 2022
Anne Holt og Helene Flood i samtale med Hilde Sandvik på scenen under Krimfestivalen 2022. (Foto: Slipstream Media)

Krimfestivalen er en gratis festival som har blitt arrangert årlig siden 2012. Cappelen Damm har vært vertskap for Krimfestivalen i ti år. I september kunngjorde Cappelen Damm at forlaget ønsket å gi stafettpinnen videre.

Hold av 9.-11. mars 2023

Nå går forlagene Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm sammen for å arrangere Krimfestivalen videre.

Neste års festival arrangeres i hvert av de tre forlagshusene i perioden 9.-11. mars. Arrangementene vil foregå én dag på hvert forlag. Øvrige forlag som utgir krimlitteratur, inviteres til å delta med sine krimforfattere.

– En solid og viktig markering

I Cappelen Damm, Gyldendal og Aschehoug er det nå samstemt begeistring over at festivalen vil fortsette å leve videre og formidle krimlitteratur til alle de mange krimelskerne der ute.

– Vi er svært glade for at Krimfestivalen og arbeidet vi har lagt ned i denne festivalen vil leve videre framover, om enn i en litt ny drakt, sier Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm.

Silje Tretvoll, Fungerende forlagssjef og markedssjef for skjønnlitteratur i Aschehoug, uttrykker viktigheten av videreføringen slik:

– Krimlitteraturen står svært sterkt i Norge. Å gå sammen for å synliggjøre denne sjangeren og videreføre Krimfestivalen er en solid og viktig markering av denne litteraturen.

Også Jan-Frode Brenna Hansen, Salgsdirektør i Gyldendal Litteratur, er glad på krimlitteraturens vegne:

Krimfestivalen er en flott anledning for publikum til å få møte både norske og internasjonale krimstjerner. Festivalen er også en viktig møteplass der forfattere fra ulike forlag og bokbransjen møtes, uttaler han.

Ta en titt på hvordan Krimfestivalen 2022 var!