Krimspesial med Lahlum, Sveen og Damhaug

KrimbøkerKrimspesial med Lahlum, Sveen og Damhaug

Tre av Norges ledende krimforfattere forteller om høstens nye krim-mysterier. Andre episode av Boktips-podcasten er med Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Gard Sveen, Torkil Damhaug og Hans Olav Lahlum

I andre episode av Boktips egen podcast får du høre Torkil Damhaug, Gard Sveen og ikke minst Hans Olav Lahlum fortelle om sine nye krimbøker. Episoden er tatt opp i forbindelse med arrangementet Boktips LIVE tidligere i høst.

Hør Boktips Podcast i din foretrukne strømmetjeneste:

Hans Olav Lahlum – bestselgerbiograf og krimforfatter

Hans Olav Lahlum har som vanlig en hektisk høst. I tillegg til den monumentale Reiulf Steen-biografien som nå topper bestselgerlistene, har Hans Olav Lahlum også rukket å skrive sin tiende krimroman på ti år. På Boktips LIVE fortalte han om årets psykologiske krimdrama: Avklaringene.

Torkil Damhaug med gufne opplevelser på disseksjonssaler

Torkil Damhaug forteller om sin nye psykologiske thriller Se en annen vei, der handlingen utspiller seg i Budapest. Damhaug er lege og psykiater. Han opplevde selv at det var en guffen oppgave da han som medisinerstudent i Oslo fikk som oppgave å lukke og låse disseksjonssalen på Universitetet i Oslo. Særlig de første gangene de hadde skåret i lik. Kona opplevde research-turen til Budapest litt på samme måte, siden Torkil måtte ha henne med i flere timer på disseksjonssalen på universitetet der.

Gard Sveen – spionthriller med utgangspunkt i massakren i Sabra og Shatila

Gard Sveen er blitt omtalt som Norges svar på John le Carré. Han bruker ofte autentiske personer og hendelser som utgangspunkt for sine spionromaner. Sveen forteller om hvordan Arne Treholt var inspirasjonen til en av karakterene i hans forrige roman, og at den fryktelige massakren i Sabra og Shatila var utgangspunktet for høstens roman: Drømmenes gud.

Solfrid Molland trio spiller den romske nasjonalsangen

Siden Torkil Damhaugs roman utspiller seg i Budapest var musikken på Boktips LIVE denne kvelden inspirert av det. Til slutt i episoden fremfører derfor Solfrid Molland den romske nasjonalsangen, sangen Djelem, som synges av romfolk over hele Europa.

Podcasten for deg som elsker bøker

Boktips er podcasten for deg som elsker bøker. Norges mest spennende forfattere forteller om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese. Programleder er Knut Gørvell.

På fredag var det premiere: Ingvar Ambjørnsen fortalte om å finne tilbake til Elling, hvorfor Kjell Bjarne måtte dø og hvordan han kunne drikke 12-14 halvlitere om dagen og likevel gi ut to bøker i året.

Ketil Bjørnstad, Else Kåss Furuseth, Lars Saabye Christensen, Marte Spurkland og Roy Jacobsen

Hver tirsdag og fredag fram til jul kommer det nye episoder av Boktips Podcast. Der vil mange av høydepunktene fra høstens bokhøst bli representert.

Det blir samtaler med Ketil Bjørnstad, Roy Jacobsen, Marte Spurkland, Lars Saabye Christensen, Else Kåss Furuseth, Gro Dahle og mange flere. Følg med her på Boktips eller på din foretrukne strømmetjeneste.

Førstkommende fredag 15. november er det Ketil Bjørnstads tur.

Vi høres!