Guide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Hobby, mat og fritidReiseGuide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Planlegger du Norgesferie i år? Begynn planleggingen allerede nå, med landets beste guidebøker.

Estimert lesetid 4min

På tide å planlegge sommerferien? Fortvil ikke: I disse reisebøkene finnes det mange gode forslag. Med reisetips til alt fra friluftsentusiasten til hobbyfotografen kan hele familien finne nyttig informasjon til turen.

For de som ferierer langs veiene er de fire turguider fra NAF sikre vinnere. Her finnes tips til de beste bilturene, de vakreste omveiene, fineste utsiktene, spennende padleturer og Norges skjulte perler.

Trenger du også tips til selve turen kan du sjekke ut Une Cecilie Oksvold sin nye bok Friluftsfersking. Her får du tips om alt du trenger å vite om friluftsliv – fra båltenning til dobesøk.

Her kan du kjøpe reisebøkene til årets høstferie.

Skjulte perler i vårt langstrakte land

Norge er et langt, og variert land. De fleste kjenner til de klassiske turistmålene som Preikestolen og Trollstigen, men Norge har også en rekke mindre trafikkerte turmål – vakre skjulte perler. I boken Norges skjulte perler presenteres en rekke turer som for de fleste har kanskje har vært ukjent, fram til nå. I boken finner man forslag til fotturer, bilturer, kajakkturer og mye, mye mer.

Hvis du planlegger norgesferie i år, er denne boken et must. Her har du muligheten til å krydre norgesferien med spennende turer, og stopp, som man ellers kanskje aldri hadde funnet.

Ta ferien på vannet

Norges beste padleturer er bok for deg som ønsker å padle deg gjennom sommerferien. Boken inneholder alt du trenger å vite om padling, og tips til vakre padleturer i Norge.

Få tips fra 12 forskjellige dedikerte padlere, og hent inspirasjon fra deres egne favoritt-padleturer.  

Norge, ditt nærmeste ferieland

Bøkene Norges beste bilturer, Norges beste omveier og Norges beste utsikter er skrevet for å vise frem de flotte mulighetene som finnes for natur-, kultur-, og turopplevelser i vårt langstrakte land. Disse bøkene har tidligere blitt utgitt av NAF og er nå oppdatert med nye bilder, kart og informasjon. Resultatet er bunn solide og inspirerende guider!

Norges beste bilturer er den mest gjennomarbeidede og ajourførte turboken vi har for bilturisme i Norge. Boka er rett og slett en smørbrødliste over de beste, mest spektakulære og innholdsrike bilturene i Norge.

Vakre omveier verdt å ta

Boken som heter Norges beste omveier er en guide for deg som ønsker deg litt utenfor allfarvei, – her har forfatterne valgt ut 32 strekninger rundt i Norge som er lengre, vakrere og mer interessante alternativer til de større riksveiene. Visste du for eksempel at det går en indre vei i Østfold, eller en villmarksvei gjennom deler av Nordland? I denne guiden får du vite hva som venter deg på disse omveiene: De beskriver attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter, turmuligheter og overnattingssteder slik at du slipper å lete.

De fineste utsiktene

Norge er full av steder med fantastisk utsikt. Fra den ytterste skjærgården til de høyeste toppene kan du finne spektakulære rundskuer og mektige panoramaer. Her får du en praktisk guide til disse. Norges beste utsikter viser vei til utsiktspunktene, og den inneholder hundrevis av fotografier, massevis av detaljert kart, og er spekket med tips om aktivitetsmuligheter, overnattingssteder og håndplukkede spisesteder langs veien.

Friluftsfersking på Norgesferie

Une Cecilie har allerede blitt et navn på sosiale medier under navnet «Friluftsfersking». Nå har hun skrevet en bok som er full av gode råd, og tips til hvordan man kan ta i bruk den vakre naturen. I boken finner du tips til båltenning, matoppskrifter, hengekøyeturer og mye mer!

For Une Cecilie ble naturen på mange måter redningen etter å ha slitt med psykiske problemer. Naturen ga henne mestring og et etterlengtet pusterom. Denne boken er perfekt for deg som vil prøve deg på friluftslivet på Norgesferien.

Tips til 50 turer med fantastiske belønninger

Min Insta-tur av Instagram-profilen @JulieBjanes er en inspirerende bok som gir deg mange tips til hvordan du kan nyte turlivet i Norge. Bjanes er selv et ordentlig turmenneske og liker å ha det gøy ute (hun har ingenting i mot å dra med seg flotte kjoler til høye fjelltopper!). Boka gir deg tips til 50 konkrete turer du kan gå alene, med unger eller eldre. Du får tips til hvor du kan sette bilen, kjøpe snacks til turen og ta de beste bildene. I boka kan du scanne QR kode som guider deg til riktig plass.