Guide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Hobby, mat og fritidReiseGuide til Norgesferien: Her er bøkene du trenger

Planlegger du Norgesferie i år? Med disse bøkene får du all hjelpen du trenger til overnatting, aktiviteter, reiseruter og mer.

Estimert lesetid 7min

På tide å planlegge sommerferien? Fortvil ikke: I disse reisebøkene finnes det mange gode forslag. Med reisetips til alt fra friluftsentusiasten til hobbyfotografen kan hele familien finne nyttig informasjon til turen.

For de som ferierer langs veiene er de fire turguider fra NAF sikre vinnere. Her finnes tips til de beste bilturene, de vakreste omveiene, fineste utsiktene, spennende padleturer og Norges skjulte perler.

Trenger du også tips til selve turen kan du sjekke ut Une Cecilie Oksvolds Friluftsfersking. Her får du tips om alt du trenger å vite om friluftsliv – fra båltenning til dobesøk.

Aktiviteter for hele familien

Aktiv fritid i Norge er en bok for deg som vil oppleve landet vårt gjennom unike aktiviteter, og turinfluenser Sol Fure deler sine beste tips for hvordan du kan skape en aktiv hverdag for deg og familien din. Enten om du trives på sjøen, på fjellet eller kanskje på sykkelsetet, så har denne boka aktiviteter for de aller fleste – året rundt! Kajakkpadling, stisykling, klatring, snorkling, surfing og mye mer.

La aktivitetene og stedene i boka inspirere deg, som vindtunnel på Voss, hengekøyeovernatting i nærområdet og via ferrata i Loen. Aktiv fritid i Norge er full av tips, triks og flotte bilder som utgjør en gavepakke til de som vil ha en opplevelsesrik fritid, enten alene, sammen med venner eller med familien.

Ta med barna ut på tur

Hvis du trenger turinspirasjon til familien, trenger du ikke lete lenger! I Barnas DNT-favoritter finner du alt fra korte utflukter, overnattingsturer og spesielle hytter til tips om morsomme aktiviteter og spennende utfordringer.

Det er passe skumle spøkelseshuler, ville akebakker og kule steder å klatre for hele familien! I tillegg viser boka deg de kosligste hyttene og fjellstuene som passer aller best for de minste. Du finner turforslag fra hele landet, både i skogen, ved sjøen, på fjellet og i nærheten av de store byene.

Dette er barnas favoritter, men garantert familiekos!

Gå dine egne veier i sommer

Landet vårt er stort og stiene tusenvis. Uendelig med opplevelser venter på deg ute i naturen, og det er ingen grunn til å gå i kø på de best kjente stiene lenger. Endelig får vi vite om turistforeningens egne favoritter. Her er koselige hytter, spennende dagsturer og eventyrlige ekspedisjoner fra hele Norge.

I denne boka deler lokale DNT-foreninger over hele landet sine lokale, skjulte perler. Gjør deg klar for naturopplevelser og turminner for livet, og ikke minst for å oppleve noe helt nytt. En bonus ved å legge turen til disse stedene er at du er med på å skåne natur og dyreliv på de mest berømte turmålene. Boka har tips til kortere og lengre fotturer, skiturer, hytte-til-hytte-ruter, padleruter i spektakulære omgivelser, landets fineste sykkelstier og de mest romantiske hytteturene.

Ferie på våre fantastiske veier

Nordmenns ferievaner er i endring og flere og flere får fortsatt opp øynene for ferie i sitt nærmeste ferieland. I Langs norske veier viser de to erfarne turskribentene Reidar Stangeland og Per Roger Lauritzen vei til de beste opplevelsene, den vakreste utsikten, de flotteste omveiene og både kjente om mindre kjente severdigheter.

Nordpå

I Langs norske veier Nordpå går turen nord for Trondheim, langs våre vakre, norske veier. «Nordpå» er et veldig område der du kan oppleve alt fra rolige buktende jorder i Trøndelag, majestetiske, snødekte fjelltopper, kritthvite sandstrender i Lofoten eller dramatisk kyst helt nord i Finnmark. En tur nordpå, langs norske veier er noe du sent vil glemme.

Vestpå

Langs norske veier Vestpå går turen i gjennom Møre og Romdals dramatiske landskap, langs Vestlands verdenskjente fjorder og fjell og helt ned til de langstrakte Jærstrendene. En biltur vestpå er en tur gjennom et vanvittig skiftende landskap med noen av landets mest spektakulære utsiktspunkter.

Skjulte perler i vårt langstrakte land

Norge er et langt, og variert land. De fleste kjenner til de klassiske turistmålene som Preikestolen og Trollstigen, men Norge har også en rekke mindre trafikkerte turmål – vakre skjulte perler. I boken Norges skjulte perler presenteres en rekke turer som for de fleste har kanskje har vært ukjent, fram til nå. I boken finner man forslag til fotturer, bilturer, kajakkturer og mye, mye mer.

Hvis du planlegger norgesferie i år, er denne boken et must. Her har du muligheten til å krydre norgesferien med spennende turer, og stopp, som man ellers kanskje aldri hadde funnet.

Ta ferien på vannet

Norges beste padleturer er bok for deg som ønsker å padle deg gjennom sommerferien. Boken inneholder alt du trenger å vite om padling, og tips til vakre padleturer i Norge.

Få tips fra 12 forskjellige dedikerte padlere, og hent inspirasjon fra deres egne favoritt-padleturer.  

Norge, ditt nærmeste ferieland

Bøkene Norges beste bilturer, Norges beste omveier og Norges beste utsikter er skrevet for å vise frem de flotte mulighetene som finnes for natur-, kultur-, og turopplevelser i vårt langstrakte land. Disse bøkene har tidligere blitt utgitt av NAF og er nå oppdatert med nye bilder, kart og informasjon. Resultatet er bunn solide og inspirerende guider!

Norges beste bilturer er den mest gjennomarbeidede og ajourførte turboken vi har for bilturisme i Norge. Boka er rett og slett en smørbrødliste over de beste, mest spektakulære og innholdsrike bilturene i Norge.

Vakre omveier verdt å ta

Boken som heter Norges beste omveier er en guide for deg som ønsker deg litt utenfor allfarvei, – her har forfatterne valgt ut 32 strekninger rundt i Norge som er lengre, vakrere og mer interessante alternativer til de større riksveiene. Visste du for eksempel at det går en indre vei i Østfold, eller en villmarksvei gjennom deler av Nordland? I denne guiden får du vite hva som venter deg på disse omveiene: De beskriver attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter, turmuligheter og overnattingssteder slik at du slipper å lete.

De fineste utsiktene

Norge er full av steder med fantastisk utsikt. Fra den ytterste skjærgården til de høyeste toppene kan du finne spektakulære rundskuer og mektige panoramaer. Her får du en praktisk guide til disse. Norges beste utsikter viser vei til utsiktspunktene, og den inneholder hundrevis av fotografier, massevis av detaljert kart, og er spekket med tips om aktivitetsmuligheter, overnattingssteder og håndplukkede spisesteder langs veien.

Friluftsfersking på Norgesferie

Une Cecilie har allerede blitt et navn på sosiale medier under navnet «Friluftsfersking». Nå har hun skrevet en bok som er full av gode råd, og tips til hvordan man kan ta i bruk den vakre naturen. I boken finner du tips til båltenning, matoppskrifter, hengekøyeturer og mye mer!

For Une Cecilie ble naturen på mange måter redningen etter å ha slitt med psykiske problemer. Naturen ga henne mestring og et etterlengtet pusterom. Denne boken er perfekt for deg som vil prøve deg på friluftslivet på Norgesferien.

Tips til 50 turer med fantastiske belønninger

Min Insta-tur av Instagram-profilen @JulieBjanes er en inspirerende bok som gir deg mange tips til hvordan du kan nyte turlivet i Norge. Bjanes er selv et ordentlig turmenneske og liker å ha det gøy ute (hun har ingenting i mot å dra med seg flotte kjoler til høye fjelltopper!). Boka gir deg tips til 50 konkrete turer du kan gå alene, med unger eller eldre. Du får tips til hvor du kan sette bilen, kjøpe snacks til turen og ta de beste bildene. I boka kan du scanne QR kode som guider deg til riktig plass.