Seks tips til idylliske MC-ferier på norske veier

FriluftslivReiseSeks tips til idylliske MC-ferier på norske veier

Med en annerledes sommer, ser det ut til at turistveiene blir tungt traffikerte. Her er noen tips til andre, motorsykkel-vennlige ruter til deg som velger MC-ferie i Norge i år.

Estimert lesetid 2min
Person sitter på motorsykkel foran landskap
Motorsykkelferie kan gi den ultimate frihetsfølelsen. Vi gir deg tips til noen av norske landeveiers perler. (Foto: Harley-Davidson/Unsplash)

– På normale somre er de opplagte valgene for motorsyklister i Norge de Nasjonale turistvegene, sier Reidar Fossum.
Han er redaktør i Cappelen Damms kart-redaksjon, og gir ut Norges eneste veikart for motorsyklister – MC-kart Norge.

Det er tydelig at MC-kartene er etterspurt – over lengre tid har det vært det mest solgte produktet i Cappelen Damms nettbutikk.

– De nasjonale turistvegene er populære fordi de er spesielt tilrettelagt for turister med toalettanlegg, infotavler og utsiktspunkter. De fleste av dem går også i spektakulær natur og byr på svingete og morsom kjøring, sier Fossum.

Men i år blir sommeren litt annerledes, og mange kommer til å feriere innenlands. Det vil si at mange av turistvegene antakeligvis kommer til å være tungt traffikerte av bobiler og stasjonsvogner.

Derfor har vi bedt Fossum, som selv er en ivrig motorsyklist, om å ta frem MC-kartet og gi oss sine beste tips til noen alternative ruter.

Dette er lite traffikerte, idylliske turer utenom hovedveiene til deg som skal på MC-ferie i Norge i sommer.

Foto: Reidar Fossum

MC-kart Norge 2019

Norges eneste kart for motorsykkel

MC-kart Norge består av åtte enkeltark som tilsammen dekker landet. Trykt på vannfast plastmateriale og passer de fleste tankvesker på markedet. 2019-utgaven har i tillegg et sammenhengende utbrettskart til planlegging.

Kartet gir rask oversikt over alternativer utenom de kjedeligste og mest trafikerte hovedveiene. MC-kartet har symboler for overnattingsmuligheter og campingplasser langs MC-veiene.

Bestill MC-Kart Norge 2019 her!

MC-ferie på Østlandet

Telemarksrunden: Skien – Drangedal – Fyresdal – Åmot – Rjukan – Notodden – Skien.

– Variert og flott kjøring gjennom alt fra øde skogstrekninger til høyfjell i utkanten av Hardangervidda. Muligheter for å avveksle kjøringen med norsk industrihistorie langs Telemarkskanalen og i Rjukan.

Foto: Reidar Fossum

Dagsturer i Oslo-området

– Som dagsturer i det sentrale Osloområdet er Hurumhalvøya og Randsforden rundt klassikere som står seg i enhver sommer. I tillegg må jo nevnes de utallige fjellovergangene i Sør-Norge , men her bør man være utrustet for grusveier.

MC-tur på Sørlandet

Arendal – Evje – Flekkefjord – Egersund – Jæren.

– Svært avvekslende natur med flotte, svingete veier. Overgangen fra hårnålsvinger gjennom Egersundområdet til vidstrakte sandstrender på Jæren er helt spesiell i norsk sammenheng. Flotte bademuligheter!

MC-ferie på Vestlandet

Skånevik – Rosendal – Norheimsund – Folgefonnhalvøya – Odda

– Norsk fjordlandskap på sitt ypperste, med muligheter  for avstikkere til brekanten på Folgefonna. Sommerkonsertene I Baroniet i Rosendal er internasjonalt kjente.

MC-turer i Nord-Norge

Bjerkvik – Gratangen – Grovfjord – Tjeldsund

– Mindre trafikert alternativ til Lofoten, med alle de samme kvalitetene: Midnattsol, rorbuovernatting og interessant svingkjøring.

Lakselv – Veidnes

– Man har ikke kjørt i Norge før man har kjørt Finnmarkskysten. En strekning som jevnlig refereres til i store utenlandske MC-magasiner.

MC-Kart Norge får du blant annet kjøpt i Cappelen Damms nettbutikk.