Den ultimate boken for alle som elsker kaker

BakingBakingDen ultimate boken for alle som elsker kaker

Det finnes altfor mange dårlige kakeoppskrifter på nett, derfor har Fridtjof Nilsen samlet alle sine favorittkaker fra seks sesonger med Kakekrigen.

Estimert lesetid 3min

Da Fridtjof Nilsen startet som programleder for Kakekrigen i 2013, kunne han ikke bake. Siden den gang er det blitt bakt mer enn 1300 kaker i Kakekrigen. Fridtjof har ikke bare fulgt med på hvordan alle har blitt laget, han har også smakt på hver eneste en av dem. Mine favoritter fra Kakekrigen inneholder oppskrifter på de 35 kakene han husker best.

Kakekrigen
– Jeg har alltid vært glad i å lage mat, og nå som jeg har bakt så mye, så har det åpnet seg en helt ny verden, sier bokaktuelle Fridtjof Nilsen.
Kakekrigen
Nydelig, kortreist ostekake pyntet med friske bær, laget av hjemmelagde havrekjeks og rips- og
bringebærgelé. Kjøp den fantastiske kakeboken på CappelenDamm.no
Kakekrigen
Hva med en italiensk vri på den klassiske bløtkaken? Saftige formkakebunner med mascarponekrem og jordbær! Nam!

– Det man lager selv smaker så mye bedre


– Du gikk fra ikke å kunne noe om kaker og baking. Hva er det som fascinerer deg ved dette nå?

– Jeg har jo alltid vært glad i å lage mat, og nå som jeg har bakt så mye, så har det åpnet seg en helt ny verden, sier bokaktuelle Fridtjof Nilsen.

Noe som har gitt den populære programlederen en skikkelig aha-opplevelse er hvor lett det er å gjøre ting selv!

– Noe av det morsomste jeg virkelig har fått erfare, er at det man lager selv smaker så mye bedre enn ferdige ting man kjøper på butikken. For eksempel vaniljesukker er jo bare vanilje og sukker. Hvis man blander det selv, og det tar bare to minutter, så har man et vaniljesukker som smaker en million ganger bedre enn det man kjøper, understreker Nilsen.

Kakekrigen
Pavlova har for lengst blitt selve 17. mai-kaken. Prøv denne himmelske marengsrull-varianten med sitronkrem og mascarponekrem. Kaken er glutenfri!
Kakekrigen
Innvie uteplassen med denne kaken kalt Kjøkkenhagen: Bløtkake med mascarponekrem, rabarbrakrem og bringebærkrem.

Hvorfor lage enda en bok med kakeoppskrifter?

Han er tydelig på at bakgrunnen for at han har lagd denne flotte kakeboken er at det finnes altfor mange dårlige oppskrifter på nett. Etter å ha vært med på syv sesonger av Kakekrigen, har Nilsen også lært seg hvordan han skal se om oppskriften ikke er bra nok.

– Jeg tror at de fleste kakekriser som oppstår på kjøkken rundt om i landet ikke er fordi folk ikke er flinke, men fordi oppskriftene er for dårlige. Jeg hadde lyst til å lage en bok som er proppfull av gode oppskrifter, som alle kan bake og som gir dødsgode kaker.

– Kan du røpe hvilken kake som er blitt Fridtjofs spesial? 🙂

– Det varierer med dagsformen … Det var pasjonsfruktterte, så var det formkake med rabarbra, men akkurat nå er det suksessterte, sier Nilsen med et lurt smil.

Kakkekrigen
Det er ikke uten grunn at suksessterten alltid blir en suksess på kakefatet! Også Fridtjofs!
Kakekrigen
Plukk årets første bringebær og lag denne nydelige paien med myk fløtekrem.