Bollefocaccia med blåbær

BakingBakingBollefocaccia med blåbær

Prøv denne deilige oppskriften på bollefocaccia med blåbær, fra boka Alle kan bake.

Estimert lesetid 2min

Flere tusen følger Elin Vatnar Nilsen på bloggen krem.no og Instagram @kremno_elin. Vi ønsker god helg med denne deilige oppskriften fra den splitter nye boken hennes, Alle kan bake.

bake
Boken Alle kan bake guider deg igjennom bakeprosessen fra A til Å.

Ingredienser:


* 1 porsjon søt gjærdeig
* ca. 100–150 g blåbær kokt
* vaniljekrem
* melis
* vann

TIPS FRA ELIN:


Har du frosne bær i fryseren, bruk dem. Eller kjøp friske. Personlig syntes jeg de blåbærene jeg har plukket i skauen smaker best. Bruk god tid. Og pass på at det ikke blir for mye vaniljekrem. Da kan den fort bli rå. Jeg stekte denne på høy temperatur (220 grader) på nest nederste rille, og den var ferdig etter bare syv minutter. Avkjøles litt før du eventuelt har på litt melis.

Slik gjør du:


1. Etter at deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum halvannen time), knas den utover en smurt, stor langpanne (42 x 29 cm).

2. Sett til heving et lunt sted (gjerne over en vaskekum fylt med varmt vann) i en halv time.

3. Etter en halv time til tre kvarter ha vaniljekremen i en sprøytepose (eller bruk en skje) og legg på passe store mengder med krem. Dryss på blåbær. Klem de største blåbærene godt ned i deigen før du steker.

4. Stek på nest nederste rille på ca. 220 grader i ca. 10 minutter.

5. Avkjøl og rør sammen melis med vann. Fordel melisglasur på bollekaken.

bake
Bollekake i langpanne er lett som en plett, skriver Elin på bloggen sin, krem.no.

Oppskriften er hentet fra Elin Vatnar Nilsens splitter nye bok – Alle kan bake. Boken har over 60 oppskrifter, med klassikere som verdens beste, suksessterte, ostekake og Sarah Bernhard. Oppskrifter og bilder er toppet med små historier om hvordan det var å vokse opp på Jessheim og om livet som konditor.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med gjærdeigen