Lad opp til fotball-EM med disse bøkene

Familie, helse og livsstilTrening og kostholdLad opp til fotball-EM med disse bøkene

Endelig blir det EM i fotball, og vi kan ta en pause fra både superligabråk og andre verdensproblemer. Det må feires! Her er bøker som hele familien kan lade opp til mesterskapet med.

Estimert lesetid 3min
Nærbilde av fotballspiller med ball
Zlatan og Scheie, quiz og moro. Disse bøkene gjør Fotball-EM gøy, med eller uten det norske landslaget. (Foto: Unsplash/Emilio Garcia)

Ett år etter at EM opprinnelig skulle arrangeres, går mesterskapet endelig av stabelen 11. juni i år. I tolv ulike byer skal det spilles kamper fire uker i ett strekk, så nå gjelder det å være godt forberedt!

Norge er som kjent ikke med, men vi har funnet frem bøkene som hele familien kan kose seg med fram mot EM. Vi garantererer inspirasjon til å finne noen å heie på, om du ikke vil gjøre det enkelt å gå for Søta bror.

Vi har også en morsom quiz for barna (med muligheter for voksne uten den store kunnskapen om fotball), og ikke minst finner du den offisielle guiden med massevis av fakta om EM her.

Alt dere trenger å vite til årets EM

I Alt om EM kan dere lese dere opp på alt dere trenger å vite om den store begivenheten. Boka er fylt opp med fakta, kuriosa, quiz og morsomme oppgaver. Boka er laget for barn fra sju år og oppover, men igjen: det er fullt mulig for voksne å få med seg litt elementær fotballkunnskap i denne. Det er aldri for seint!

Barnas beste fotballquiz

Alle elsker fotball, eller nesten i hvert fall. Særlig er det mange som liker å følge med når det er EM eller VM. Barnas beste forballquiz avslører hvor fotballinteressert familien eller vennene dine egentlig er. Hvor mye vet dere om Martin Ødegård? Eller om Manchester United? Hva som skjedde med fotballen under korona? Alt dette og mye mer får dere vite i denne quizboka. Har du en ekspert på laget? Flaks, for i hvert kapittel ligger også en utfordring med to ekstra vanskelige spørsmål. Så da er det bare å sette i gang, da!

Jeg er fotball

Det ligger an til at Zlatan Ibrahimovic er tilbake på det svenske landslaget. Det er en gylden anledning til å bli bedre kjent med den mye omtalte landslagsspilleren. Jeg er fotball er en gjennomillustrert selvbiografisk bok om en av tidenes største fotballstjerner. Siden debuten for Malmö i 1999 har Zlatan spilt for flere av de største europeiske klubbene som Ajax, Juventus, Barcelona, Manchester United og AC Milan. I denne boken oppsummerer han sin eventyrlige karriere; målene, seirene og trofeene i verdens beste klubber og ligaer og tiden på det svenske landslaget. Men Zlatan forteller også åpenhjertig om perioder med motgang. Han åpner opp om hvordan han kjempet seg tilbake etter den kompliserte kneskaden han pådro seg i Manchester United. Med hans egne ord får vi høre om veien fra å være underdog til å bli superstjerne.

Scheie spør deg om fotball

Få, om noen, i Norge kan mer om fotball enn Arne Scheie som i mer enn 40 år kommenterte fotball på NRK. I quizboken Scheie spør om fotball tester han dine kunnskaper.

I disse bøkene øser Arne Scheie av sin fotballkunnskap og stiller spørsmål om alle tenkelige temaer fra fotballens verden. I bøkene finner du spørsmål om store og små klubber, kjente og ukjente spillere, Premier League og Eliteserien, gule og røde kort, triumfer og nederlag, hjemmebaner og trofeer, supportergrupperinger og kjendisfans, fotballfilmer og fotballsanger, keepere og kapteiner, draktfarger og klubbsymboler, Barcelona og Bodø/Glimt.

Både blodfans og de som bare ser på kamper under mesterskap vil finne fengende spørsmål i bøkene.