De fem beste bøkene om personlig økonomi

Familie, helse og livsstilDe fem beste bøkene om personlig økonomi

Har du som nyttårsforsett å spare mer penger i 2023? Her får du de beste tipsene for å få orden på den personlige økonomien.

Estimert lesetid 3min
Vil du spare penger i 2023? Disse bøkene lærer deg om personlig økonomi og hvordan du kan spare mer penger. Foto: Lina Hindrum

Med høye strømpriser og økt pris på dagligvarer, er det mange som har som mål å spare penger i det nye året. Likevel er det ikke alltid lett å vite hva man skal gjøre for å kutte ned på utgiftene, og hva som faktisk lønner seg å gjøre. For å gjøre det enkelt har vi samlet fem bøker vi mener hjelper alle og enhver med å spare penger. Her får du enkle råd, morsomme tips og langvarige taktikker uten skumle og strenge budsjett.

Bøker du sparer penger på å ha lest:

Jakten på tusenlappene

Sparedronninga Marie Olaussen er tilbake med ny sparebok, og denne gangen har hun samlet alle sine beste sparetips og triks. Jakten på tusenlappene er for alle de som vil leve det gode liv, men har innsett at det lønner seg å spare litt penger – Mitt motto for 2023.

Tipsene blir levert i morsom og uhøytidelig stil, hvor man ikke trenger å ha tatt BI-utdannelse for å forstå hva forfatteren prøver å fortelle. En bok som forteller deg tips til å spare penger i alle områdene i livet.

Sparekokeboka

Vil du spise som en konge samtidig som du sparer penger? Her får du løsningen. Kristoffer Tvilde kuttet matbudsjettet sitt fra 8000 kr i måneden ned til kun 1500 kr. I Sparekokeboka lærer du hvordan du tryller frem deilige retter med maten man allerede har på kjøkkenet, og får drøssevis av digge oppskrifter samt shoppinguide og praktiske tips til hvordan man reduserer matbudsjettet.

Den perfekte kokeboka man trenger for å spare penger i 2023.

Spareglede

Spareglede er for deg som stresser over å få råd til både familielivet, regningene og sparingen. Et lavterskeltilbud til barnefamilier som ønsker seg en mindre anstrengt økonomi.

Anne Berit Grostad forteller historien om familien som tok grep etter ferieturen som gjorde totalskade på økonomien. Stemingen i huset og saldoen på sparekontoen steg flere hakk da Anne Berit tok styring på pengeflyten. Du vil garantert kjenne deg igjen og se på familieøkonomien med nye øyne.

Lærepenger

Det er ikke bare foreldre som burde lære om å spare penger eller personlig økonomi, men også barna. Når skal de få sitt eget bankkort? Hvordan kan man forhandle seg til høyere ukelønn?

Lærepenger er laget for barna mellom 10-15 år, og skal gjøre økonomi gøy, forståelig og engasjerende. Slik at de kan vokse opp til å bli ansvarlige ungdommer og unge voksne med god forståelse for personlig økonomi.

Hvordan bli rik på et år

Da Marie Olaussen rotet til sin egen økonomi ga hun seg selv et år på å rydde opp. I Hvordan bli rik på et år viser hun hvordan du kan endre vanene dine, slik at du frigjør penger til akkurat det til selv har lyst til å prioritere. Fordi du kan faktisk senke forbruket samtidig som du drikker kaffe på farten, investerer til de store drømmene og drar på ferien familien aldri glemmer.

Her får du en enkel guide til hvordan du sparer penger på et år.