Slik gikk det da Linnea Dale testet Michelle Obama-journalen

Familie, helse og livsstilSelvutviklingSlik gikk det da Linnea Dale testet Michelle Obama-journalen

Polsk vodka, et brev til fortiden og øyeblikket som forandret alt. Linnea Dale fra «Hver gang vi møtes» svarer på spørsmål fra Michelle Obama.

Estimert lesetid 4min
Portrett av Linnea Dale
Linnea Dale er for tiden å se i «Hver gang vi møtes» på TV2. Men øyeblikket som forandret livet hennes, var da hun som 16-åring dro til Oslo på Idol-audition. (Foto: Maja Hattvang Larsen)

En livsfortelling kan være så mangt. Er man musiker Linnea Dale, kunne man kanskje oppsummert fortellingen i disse høydepunktene:

Hun braste inn i rampelyset allerede som 16-åring, da hun deltok i Idol. Siden har hun turnert Norge rundt med Donkeyboy, og attpåtil fått en andreplass i MGP.

Etter en stund ute av rampelyset, er Dale nå tilbake, både som deltaker i Hver gang vi møtes og med sin nye solo-singel «Out of heaven».

Men bak en slik overflatisk oppsummering, finnes det selvfølgelig mye mer.

Derfor utfordret vi Dale til å teste den nye journalen fra Michelle Obama: Min historie – En guide til din egen livsfortelling.

Boka, som er basert på Obamas egen selvbiografi, er som laget for deg som skulle ønske du var flinkere til å skrive dagbok, men vet ikke helt hvor du skal starte.

Michelle Obamas «Min historie – En guide til din egen livsfortelling» er full av tankevekkende spørsmål som får deg til å reflektere over ditt eget liv. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Sammen med inspirerende små tekster, stiller Obama tankevekkende spørsmål som får deg til å reflektere over eget liv og din egen historie – din livsfortelling.

Her vil du kunne finne glede i erfaringene som har gjort deg til den du er i dag, men også inspireres til å ta spranget videre, hvor enn det måtte føre deg.

– Skulle ønske det var mulig å sende tilbake i tid

Dale valgte ut tre spørsmål fra boka som hun svarte på:

  • Hva er det mest spontane du noensinne har gjort?
  • Hvor tok historien din en uventet vending?
  • Skriv et brev til deg selv som tenåring, der du gir råd og avslører hva fremtiden har å by på. 

– Jeg synes det var gøy å skrive det brevet til seg selv, og skulle ønske det var mulig å sende det tilbake i tid. På den andre siden er det en del ting man bare må erfare, så det er ikke sikkert at det brevet hadde hjulpet så mye uansett, sier Dale om opplevelsen.

Om det hadde hjulpet eller ikke kan du bedømme selv – les hva Linnea svarte under. Kanskje blir du inspirert til å skrive et brev selv?

(Foto: Åsmund Holien Mo)

– Skulka skolen og skålte i vodka

Spørsmål 1: Hva er det mest spontane du noensinne har gjort?

Det må være da jeg var 17 år og leste en reisereportasje i Aftenposten om studentbyen Pozan i Polen. Forsiden avbildet en bortgjemt bar uten dørskilt med et stort dragehode over bardisken.

Jeg og bestevenninen min kjøpte umiddelbart flybilletter til 299 kr tur/retur for en langhelg, skulka skolen og skålte i vodka under dragen to dager senere, uten å fortelle noen hvor vi var!

Beslutningen som forandret alt

Spørsmål 2: Hvor tok historien din en uventet vending?

Da jeg satte meg på bussen til Oslo som 16 åring og dro på Idol-audition. Jeg hadde aldri dratt på eget initiativ, da jeg ikke tenkte på meg selv som noen sanger på den tiden.

I stedet var vi en venninnegjeng som pleide å synge karaoke i lunsjpausen på ungdomsskolen, der en av de andre hadde sett annonseringen til Idol, og foreslo at det kunne vært morsomt å dra på audition som en Oslotur med gjengen.

At et så tilfeldig og lite gjennomtenkt valg skulle forandre resten av livet mitt er nesten skremmende å tenke på.

(Foto: Åsmund Holien Mo)

– Ta et grunnkurs i økonomi før du signerer platekontrakt

Spørsmål 3: Skriv et brev til deg selv som tenåring, der du gir råd og avslører hva fremtiden har å by på. 

Kjære Linnea,

Du kommer snart til å bli dratt inn i musikkbransjen og legge ut på en lang turné. Mange spennende muligheter vil åpne seg. Husk at det viktigste du kan gjøre er å ta vare på deg selv.

Ta ansvar for å få i deg næringsrikmat og ikke drikk for mye! Lag gode rutiner. Jeg vet at du synes trening er teit og slitsomt akkurat nå, men det er utrolig godt for kropp og sinn, så du burde virkelig begynne å trene.

Jeg vet at du synes trening er teit og slitsomt akkurat nå, men det er utrolig godt for kropp og sinn, så du burde virkelig begynne å trene.

Ta et grunnkurs i økonomi før du signerer platekontrakt. Finn ut av hva din drøm er og ta grep som fører deg nærmere dette målet, fremfor å la andre styre retningen.

Ikke stress med at forhold og andre ting ikke er helt på stell de første årene i Oslo, du kommer til å møte drømmemannen når du 22 år og deretter vil det meste falle på plass.