Forfatternes boktips: Sophie Elise Isachsen

SkjønnlitteraturForfatternes boktips: Sophie Elise Isachsen

I bokhylla til Sophie Elise Isachsen finner du alt fra Eckhart Tolle til Slutever. Helst leser hun bøker med et snev av galgenhumor.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Sophie Elise Isachsen
– «Å spise dyr» gjorde definitivt et veldig sterkt inntrykk, sier Sophie Elise Isachsen om bøkene som har satt størst spor etter seg. (Foto: Privat)

De lever av å skrive bøkene vi elsker, men hvilke bøker elsker forfatterne selv? I denne spalten ber vi kjente forfattere dele sine siste, store leseropplevelser, bøkene de aldri glemmer – og hvordan de får tid til å lese i det hele tatt i smarttelefonens tid. Denne ukas tips kommer fra Sophie Elise Isachsen, som gradvis saler om fra blogger til forfatter. Hennes andre bok Elsk meg er ute i pocket nå.

Et snev av galgenhumor

 Hva er det beste du har lest i det siste?

Det beste jeg har lest i det siste var faktisk en svensk bok som heter Nora eller Brinn Oslo brinn. Første gang jeg leser en hel bok på svensk! Det var den type bok jeg skulle ønske jeg hadde skrevet selv, og jeg slukte hele på en sitting.

– Hvilken sjanger leser du mest?

Jeg leser mest litt mørke, samfunnskritiske romaner med et snev av galgenhumor. 

Å spise dyr

 Hvilken bok har gjort størst inntrykk på deg?

Å spise dyr gjorde definitivt et veldig sterkt inntrykk, men også Gunnhild Stordalen sin selvbiografi eller Muleum av Erlend Loe, som fikk meg til å skrive bok.

– Hvordan får du tid til lesing i en travel, teknologisk hverdag?

Prioritering! Leser istedenfor å se på serier, for eksempel. Har som regel med meg en bok og drar den opp om jeg venter, eller vanligvis ville ha scrollet.

Sophie Elise Isachsens bokliste

 Kan du gi oss din tipsliste over fem bøker man må lese?

Da blir det:

Jonathan Safran Foer, Å spise dyr

Eckhart Tolle, The Power Of Now

Nina Lykke, Nei og atter nei (om du har mistet lesegleden)

Viktor E. Frankl, Man’s search for meaning

Karley Sciortino, Slutever