Trines boktips til fantasy-leseren

BarnebøkerUngdomsbøkerTrines boktips til fantasy-leseren

Om du har en fantasyleser i hus, eller selv elsker bøker med drager, feer og magi – her får du noen innsidetips til hva du kan ønske deg eller gi bort til jul!

Estimert lesetid 3min
innsidetips med trine weydahl, boktips til fantasy-leseren
Kjenner du en fantasy-leser? Da er «Arven»-serien den perfekte julegave, tipser Trine Weydahl i Boktips-redaksjonen. (Foto: Lina Hindrum)

En av de aller første fantasy-seriene jeg leste som barn var «Arven»-serien av Christopher Paolini.

Bøkene handler om 15-åringen Eragon som en dag finner en blank blå stein i skogen. Steinen viser seg å være et drage-egg som kaster Eragon inn i en verden av trolldom, drageriddere og maktkamp. Dette er en bokserie like spennende som Harry Potter og The Hunger Games til sammen!

Seriene vi leste som barn viser seg ofte å ikke være like spennende når vi leser dem igjen som voksen. Dette er heldigvis ikke tilfelle for denne serien. Jeg leste alle de fire bøkene som til da var utkommet, igjen i fjor, og da fikk de meg til å kjenne på de samme følelsene som da jeg var barn.

Serien minner meg mye om den populære fantasy-serien «Fourth Wing» som slo an på TikTok for en stund siden.

Her finner du alle bøkene i «Arven»-serien.

Innsidetips

VÅRE PERSONLIGE FAVORITTER

Vi som jobber i forlag er heldige som er omringet av bøker hver dag. I spalten ‘Innsidetips’ plukker vi våre personlige favoritter ned fra hylla enten de er gamle eller nye, korte eller lange, triste eller morsomme, glemte eller kjente. Du vil høre fra oss i Boktips-redaksjonen, eller f– ra redaktører, forfattere og andre på innsiden av bokbransjen.

Trine Weydahl jobber i Boktips-redaksjonen og er TikTok-ansvarlig i Cappelen Damm.

Ny bok etter 10 år

Til nå har serien inneholdt de fire bøkene Eragon, Den eldste, Brisingr og Arven. Men nå, 10 år etter at den fjerde boken kom ut på norsk, kommer det en uventet femte bok i serien!

Murtagh er en spin off-historie som følger skurken i serien, Murtagh, ett år etter at vi slapp sist. Endelig får vi perspektivet til den forhatte antagonisten og hans drage, og kommer tilbake til Eragons verden.

Om du likte Game of Thrones og The Hunger Games, er dette serien for deg.

Verden er ikke lenger trygg for Murtagh og dragen hans, Thorn. En ond konge har blitt styrtet, og de to blir overlatt til å møte konsekvensene av rollen de spilte i hans terrorvelde.

Nå er de forhatte og alene, forvist til utkanten av samfunnet. Men da Murtagh oppdager noe grusomt som lurer i skyggene av Alagaësia, begynner en episk reise. Han og Thorn må bruke alle våpen i jakten på å finne og overliste en mystisk heks. En heks som er mye mer enn hun ser ut til å være …

Perfekt julegave til fantasy-leseren

Jeg gleder meg enormt til å lese den nyeste boken, og tenker at dette er den perfekte julegave til fantasy-leseren, enten de leste Eragon som barn eller ikke. Murtagh kan fint leses for seg, men selv anbefaler jeg å få med hele Eragons historie for virkelig å forstå Murtagh som karakter. Pluss: det er drager, kjærlighet, oppdrag og maktkamp – finnes det noe å mislike?

Bestill Murtagh hjem til jul her!
Her finner du Murthag som e-bok.

Skrev første bok som femtenåring

Utrolig nok var forfatter Christopher Paolini bare femten år da han begynte å skrive på serien. Alle bøkene har blitt internasjonale bestselgere, de er utgitt i 50 land og har solgt over 40 millioner eksemplarer verden over. Faktisk er Paolini verdensrekordholder som den yngste forfatteren av en bestselgende serie! En serie alle burde få med seg, og som nå er enda mer aktuell med utgivelsen av Murtagh.

«Et autentisk stykke arbeid av en stor begavelse … Jeg begynte å drømme om boka om natten og åpnet den med det samme jeg våknet om morgenen.»

Liz Rosenberg, The New York Times Book Review

Om du likte Game of Thrones og The Hunger Games er dette serien for deg.

Her finner du alle bøkene i «Arven»-serien.