Julegave-guiden 2019: Julegavetips til barn 6-9 år

BarnebøkerBarn 6-8 årJulegave-guiden 2019: Julegavetips til barn 6-9 år

Bøkene åpner nye verdener og tilfører hverdagen varme, spenning og humor – hva slår det i julegave? Vi i Boktips har samlet 2019s beste julegavetips til barna mellom 6 og 9 år.

Estimert lesetid 6min
Kollasje til julegavetips til barn 6-9 år
Vakkert illustrert Harry Potter-magi, humoristisk fortalt historie og mysterier av forskjellige slag. Her finner du tips til hva du kan gi i julegave til barna mellom 6 og 9 år!

La barna få oppleve Harry Potters magiske verden, Astrid Lindgrens julemagi eller det som av flere medier er kåret til årets beste julekalenderbok, «Snøfall». Eller kanskje du kjenner en faktainteressert som vil like en humoristisk vri på norgeshistoriens spennende tidsepoker? Vi i Boktips gir deg julegavetips til barna mellom 6 og 9 år!

«Snøfall» – kåret av flere til årets beste julekalenderbok

Alle dere som leste den nydelige Snøsøsteren i fjor: Her er Snøfall – en ny, vakker julekalenderbok, skrevet av Hilde og Hanne Hagerup.

Boka fikk nylig terningkast 5 i Dagbladet, og anmelder Maya Troberg Djuve mente at Snøfall «har alt en julefortelling skal ha: Lys og mørke, strev og håp, sjarme og varme i språk, illustrasjon og karakterer. […] «Snøfall» er en moderne juleklassiker som både voksne og barn kan ta frem, år etter år.»

NRKs Anne Cathrine Straume velger seg Snøfall blant årets adventsbøker, og Aftenpostens Ingrid Åbergsjord skriver bl.a.: «Den innholdsrike fortellingen favner hele tilværelsen, fra liv og død til glede og sorg. Hagerup-søstrene skriver lett og morsomt, og de berører vemodige ting på en klok måte.»

Snøfall er basert på tidenes mest sette julekalender på NRK Super, men står på egne ben i forhold til TV-serien. Den har vakre illustrasjoner av Ane Lysebo Gustavsson og vil gi både voksne og barn en herlig julestemning.

For de som vil ha litt ekstra julekos, finnes også Snøfall aktivitetsbok.

Julestemning med «Jul i Blåfjell»

I år har «Jul i Blåfjell» 20-årsjubileum! Julekalenderen som i flere år på 90- og 2000-tallet gikk på NRK ble i fjor kåret til tidenes beste julekalender av Dagbladets lesere.

I dette heftet er noen av de fineste fortellingene og sangene fra Gudny Ingebjørg Hagens høyt elskede nisseunivers samlet. Historiene er vakkert illustrert av Svein Solem.

Harry Potter i illustrert praktutgave

Har du fått med deg at de fantastiske bøkene om Harry Potter utkommer i illustrerte praktutgaver? Det er den prisbelønte illustratøren Jim Kay som tar magien til nye høyder i den nydelige, gjennomillustrerte serien, og nå i høst har vi kommet til den fjerde boka, Harry Potter og ildbegeret.

Illustrasjonene gjør universet lett tilgjengelig for nye lesere, og passer perfekt til trollbindende lesestunder sammen med barn fra ca. 6 år.

Jeg elsker å se Jim Kays tolkning av Harry Potters verden, og jeg føler meg beæret og takknemlig for at han fortsetter å låne talentet sitt til den.

J.K. Rowling
Ta en kikk inn i den illustrerte utgaven av Harry Potter og Ildbegeret!

Astrid Lindgrens julemagi

Astrid Lindgrens klassiske bildebok Jul i Bakkebygrenda vekker nok juleminner hos mange voksne. La barna få ta del i Lindgrens julemagi!

Alle barna i Bakkebygrenda hjelper med stor iver til med juleforberedelsene. De setter opp julenek til småfuglene og de går til skogen og hogger fire juletrær. Det lukter godt av pepperkaker og alt er så vakkert og julete at man nesten får vondt i magen. Til slutt blir det endelig julaften.

Spennende og passe skummel tegneseriebok

Det finnes ikke så mange ordentlige tegneseriebøker for barna i 6-9-årsalderen. Drømmetreet av Bjørn Ousland stikker seg ut, og den er både fantasirik, spennende og akkurat passe skummel.

Pi og Peder forviller seg inn i en merkelig, rotete butikk med en skummel gammel dame. Pi vil så gjerne kjøpe noen mystiske drømmefrø, men de er ikke til salgs. Eller, frøene er ikke til salgs for penger, men hvis Pi gir bort
lillebroren sin er det likevel en mulighet …

Pi planter frøene og over natten vokser det opp et fantastisk tre som fører rett inn i en magisk drømmeverden – tenk å få alt man drømmer om! Men stopper det der?

Morsomt og spennende med historie

Vil du at barna skal stille sterkere på skolen? Denne sprelske Leseløven er en morsom måte å lære historie på, samtidig som man trener på å lese. Her får barna alt de trenger for å briljere i historietimene.

Norgeshistorien på 1-2-3 gir et raskt, spennende og humoristisk dykk i de forskjellige tidene som har skapt Norge slik vi kjenner det i dag. Hvordan har Norge blitt som det er blitt? Hvordan var det å leve her under bronsealderen? I vikingtiden? Eller enda verre, under svartedauden og heksebrenningens tid? Og hvorfor har Norge nå blitt et så rikt og trygt land sammenlignet med resten av verden?

Fargerik og fartsfylt detektivserie

Kattenapperen er første bok i en rikt illustrert, fargerik og fartsfylt detektivserie, perfekt for barn fra 6 år og oppover.

Nora elsker dyr og er kjempeglad for at hun har fått bli aspirant i Dyrenes Detektivbyrå. Sammen med den pensjonerte mesterdetektiven (og hvalrossen!) Carl Berner og den hyperaktive minken Mirja er hun klar for å etterforske alt av dyresaker i den lille byen Nordlund. Men en dag forsvinner kattungen til en jente i klassen, og Nora blir selv mistenkt! Kan virkelig Nora og vennene i Dyrenes Detektivbyrå klare å løse mysteriet med kattenapperen?

Skummelt-sjarmerende om en sjokoladeskurk

«Jeg tror leserne vil fryde seg.», skrev anmelder Finn Stenstad nylig i Tønsberg Blad, og gav Sjokoladeskurken terningkast 5.

Kaia Dahle Nyhus er en av våre mest lovende barnebokforfattere. Hun både skriver og illustrerer selv, og har også stått for illustrasjonene i flere av moren Gro Dahles roste bøker.

I nattbordskuffen ligger sjokolade – stjålet sjokolade! Det er ikke lett for en sjokoladeskurk å få sove om kvelden. For tenk om noen så tyveriet, eller oppdager sjokoladen i skuffen? Plutselig banker det på vinduet, og vår unge helt blir ledet ut i nattemørket. Turen ender opp midt i det som viser seg å være et skurkemøte. Her er de skumleste og rareste skurkene samlet, de som har gjort langt verre ting enn å stjele sjokolade. Men hva skal de med en simpel sjokoladeskurk?