Høstens nye Leseløve-bøker

Barn 10-12 årUkategorisertHøstens nye Leseløve-bøker

Alle barn skal kunne finne en bok de synes er verdt å lese, enten det handler om dyr eller promping. Høstens mange nye Leseløve-bøker er preget av dette, og byr på et vell av ulike temaer og historier.

Estimert lesetid 6min
Foto av jente på 6 år som leser lettlest-boka "Svaret er giraff" i serien Leseløve
Lesing skal være gøy! Den nye boka «Svaret er sjiraff» er en av høstnyhetene som sikkert vil føre til at mange barn med glede blar videre i boka. (Foto: Turid Oline Hepsø)

Høstens nyheter i lesetreningsserien Leseløve byr virkelig på noe for ethvert barns smak. Her er alt fra dyregåter og -fakta, historie og rampestreker til overlevelsesguide i tilfelle Zombie-invasjon, fotball, promping, monstere og krigere. Alle barn skal kunne finne en favoritt – lesing skal være gøy!

Serien Leseløve er inndelt i tre ulike vanskelighetsgrader: Løveunge, Min første leseløve og Leseløve.

Løveunge (4-7 år)

I serien Løveunge finner du bøker med kun én kort setning på hver side og relativt stor skrift. Her får de som er i gang med å prøve å sette sammen bokstaver til ord gleden av å kunne lese en hel bok selv!

Fascinerende fakta om sjiraffen

Den utrydningstruede sjiraffen er blant de vakreste og underligste skapningene på jorda. Den har ikke bare lang hals, den er fascinerende også på andre måter. Visste du at de hater å bli våte og med god grunn er livredde for torden? Eller at tunga er like lang som armen din og brukes til å vaske ørene? Eller at den kan fylle en bærepose med bæsjen sin hver dag? Svaret er giraff er full av morsomme fakta illustrert med vakre fotografier.

Full fart!

Spenstig, gøyal og fartsfylt Løveunge for de aller ferskeste leserne. I Oda gir gass har Oda så innmari lyst på is, men det er tomt i fryseren! Pappa har sovnet på sofaen, så hva gjør Oda da? Hun gjør det eneste rette: låner pappas bil. Og det er ikke en hvilken som helst bil, det er en monstertruck! Oda synes det enkelt å kjøre bil. Hun finner lett gassen, men – oj da, hvor er bremsen?

Morsomme og rare gåter

Hvilket dyr sover mest? I Hvilket dyr? får startleseren en nyttig og utfordrende gåtebok, perfekt for de som synes det er gøy med rare fakta om dyr. Hvert oppslag har bilder av fire dyr. Leseren skal gjette hvilket som er riktig svar. Spørsmålet kan for eksempel være «Hvilket dyr har lengst ører?» eller «Hvilket dyr har størst bæsj?«. Her er mye nytt å lære, både for barn og voksne.

Min første leseløve (6-9 år)

Min første leseløve er tilrettelagt for 6 til 9-åringer. Bøkene har litt mer tekst enn Løveungene, men like fine illustrasjoner.

Promping går aldri av moten

Hvilke barn er ikke glad i en brakende fis og en god stinkehistorie?

Henrik i Prompetroll er en forsiktig type. Han vil ikke gjøre noe galt og i hvert fall ikke slippe en fis i offentlighet. Så plutselig begynner han helt ufrivillig å slippe løs noen brakere både i butikken, på fest og i klasserommet. Henrik blir helt ulykkelig og vet ikke hva han skal gjøre. Det viser seg selvfølgelig at det er prompetrollet som står bak stinkbombene. Han mener Henrik må lære seg å omfavne sin indre fis.

Rampestreker på skolen

Møt Leona! Hun finner på de rareste ting og havner alltid i trøbbel. Leona er en slags blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda, og har en drivkraft som alle barn skulle ønske de hadde. Hun er en blanding av Pippi og Roald Dahls Matilda. Med seg på eventyrene har hun med seg sin forsiktige sidekick, Felix. Han fungerer som fornuftens stemme – som alltid blir overhørt av Leona.

I denne første boka om Leona, Leona i rottetrøbbel, finner hun en rotte. Og den må hun jo selvfølgelig fange og ta med seg på skolen …

Tidligere tiders krigere

Hva var spesielt med samuraier? Eller tempelriddere og vikinger? I boka Krigere kan du følge krigernes historie fra steinalderen til korsfarertiden. Bli kjent med hva som gjorde de forskjellige krigerne berømt og beryktet. Flotte illustrasjoner av våpen og utstyr og spennende fakta.

Skummelt om farlige skapninger

Hvilke er de tøffeste, de skumleste, de mest snikende og de sinteste dyrene? Hvilke dyr er det som ser skumle ut, men ikke egentlig er det? Og hvilke ser helt uskyldige ut, men er ordentlige dødelige?

Verdens farligste tar for seg dyr fra hele verden, både dyr du kjenner til og dyr du aldri har hørt om. Boka er illustrert med fryktinngytende fotografier, og du vil garantert lære noe nytt!

Leseløve (7-11 år)

Leseløve er tilpasset barn mellom 7 og 11 år. De er lette å lese, har korte linjer og stor skrift. Fortellingene er av varierende lengde, men krever litt bedre leseferdigheter enn Min første leseløve-bøkene.

Den ultimate overlevelsesguiden

Du tror kanskje ikke apokalypsen kommer? Der tok du feil! Zombiene kommer, og i denne håndboka får du alle tipsene du trenger for å overleve.

Mat og vann trenger man selvsagt, men man trenger også et sted å være, og en gjeng man stoler på. Og hvordan skal man klare å lure seg forbi zombiene? Eller tilkalle hjelp når ingen telefoner, Internett eller politi lenger er der?

Teit-morsomme dyregåter

Likte du Bjørns nye dyregåter? Og hva med 102 irriterende teite dyregåter? Da vil du elske 99 helt ko-ko dyregåter! Her får du til og med ekstrabonus med pølsebod og kakedisk. Bjørn F. Rørvik og Eivind Gulliksen gir seg ikke, og årets samling er minst like morsom, teit og irriterende som de forrige: «Hva slags plagg kan du lage hvis du har to små ormer?»
«Svar: Kortormet genser»

Norgeshistorien inn med spenning og humor

Norgeshistorien på 1-2-3 gir en smakebit på hvor gøy og intenst spennende den norske historien er. Hvordan har Norge blitt som det er blitt? Hvordan var det å leve her under bronsealderen? I vikingtiden? Eller enda verre, under svartedauden og heksebrenningens tid? Og hvorfor har Norge nå blitt et så rikt og trygt land sammenlignet med resten av verden?

Her får elever alt de trenger for å briljere i historieundervisningen på skolen. Boken gir et raskt og humoristisk dykk i de forskjellige tidene som har skapt Norge slik vi kjenner det i dag.

Populære Otto Monster er tilbake

Otto Monster er her igjen! Serien om Otto Monster er den mestselgende serien innen Leseløve-bøkene gjennom tidene. Nå kommer bøkene i nye utgaver.

Otto lever i sin egen verden, der alt er snudd på hodet og alt står bak-fram. De slemme er flinke og de stygge er vakre. Her får bare de mest udugelige S på skolen. Men det kan bli for mye av det fæle, selv for monstre. For eksempel når Ottos kusine Beate Bølle i Otto Monster i familietrøbbel kommer på besøk, og verdens største pytonslange rømmer fra dyrebutikken til far. Samtidig!

I Otto Monster vil også bli syk er alle de andre monstrene syke og kan sitte på plenen og kosefise og drikke grønsj. Selv er Otto dessverre frisk som en fisk, helt til han en dag blir veeeldig dårlig. Og da kommer monsterlegene på besøk …