Buffy By i karantene: En koronadagbok (del 4)

BarnebøkerBarn 10-12 årBuffy By i karantene: En koronadagbok (del 4)

Les fjerde del av dagboka til Buffy By, som sitter i karantene sammen med resten av Oslo. Denne gangen drister hun seg ut.

Estimert lesetid 3min
Denne gangen sniker de seg ut på natta – da er det i hvert fall ikke stor sjanse for å møte på folk! (Illustrasjon: Nora Bech)

Buffy By er ei fattig jente i et rikt Oslo. Hun går i klasse 6B på Refstad skole og er talentløs med ball, men et naturtalent i slalåm.

Mange kjenner Buffy By fra den populære boka «Buffy By er talentfull», skrevet av Ingeborg Arvola. Nå har Buffy skrevet karantenedagbok fra leiligheten på Refstad! Den startet den dagen alt ble snudd på hodet – nå har de begynt å venne seg til den spesielle tilværelsen.

Skrevet av Ingeborg Arvola

Tirsdag 7 april 2020

– Jeg ville ikke til de i fjerde, sier jeg til politidama som står i døråpningen. – Jeg ville ut!
– Det er greit å gå tur, sier politidama til mamma. – Bare dere holder avstand.
– Hva med alle trappene og dørene? sier mamma. – Og de andre som går i trappene?
– Ta på minst mulig, sier politidama, – og ikke gå ut når alle andre gjør det.
– Ok, sier mamma.
– Yes! jubler jeg.

Torsdag 9. april 2020

– Når?
– Snart.
– Når da snart?
– Halvtime?
– Skal vi gå ut da?
– …. ja.
– Lover du?

Jeg, mamma og Bobby trer søppelsekker over hodet med pustehull foran ansiktet. Vi går i tog ned trappene. Mamma bruker enda en pose til å åpne ytterdøra.

Utenfor tar vi av oss søppelsekkene. Mamma legger dem i veska.
Det er mørkt og deilig.
Vi går tur!

– Vet dere at veldig mange klager over at de ikke får reise vekk nå som de har fri? sier Bobby når vi har kommet opp til Lofthus.
– For oss er Coronatiden nesten som vanlig, sier mamma, – for vi reiser aldri vekk.
– Vanlig? protesterer jeg. – Når gikk vi sist tur klokka to på natta?

Bli bedre kjent med Buffy By

Ingeborg Arvola har fått svært gode kritikker for Bøkene om Buffy By. Kristine Isaksen i VG ga terningkast seks til Buffy By er talentfull og skrev: «Buffy By og den vesle familien hennes er helstøpte fra første side av. De er fattige i et ellers rikt Norge, men gyver løs på hverdagene med stolt-het, humor og kjærlighet. Kompleks og klok bok om en annerledes, men bra barndom.»

Ny bok denne våren

I mai kommer Buffy By er inspirert i salg, og den er like kvikk og morsom som den forrige boka. Buffy er en original og sjarmerende heltinne. I denne fortellingen møter vi også Viktor, Buffys «kjæreste» som liker å plage dyr, Bolla som har en hytte som må passes på og Ingemar, kioskmannen som selvfølgelig forelsker seg i Lillie.