Julegavetips til barn mellom 3 og 5 år

Barn 2-4 årUkategorisertJulegavetips til barn mellom 3 og 5 år

Mummi og Albert Åberg, Marit Larsen og Paul McCartney. Bøker er flotte julegaver! Vi har samlet 2019s beste julegavetips til barn mellom 3 og 5 år.

Estimert lesetid 4min
Kollasje til julegavetips for barn 3-5 år
Vi har samlet noen av årets fineste barnebøker som passer som julegave for de mellom 3 og 5.

Jula er her, og vi i Boktips tar på oss nisseskjegget for å gi deg de beste tipsene om du skal gi bøker i julegave. Og det synes vi jo du bør. Til småbarna har vi samlet sammen noen av årets fineste bøker fra både nye og kjente barnebokunivers.

Er det andre som også burde få en bok til jul? Sjekk ut våre anbefalinger til mor og far, friluftsmennesket og hobbykokken (og mange flere)!

Der Agnes bor av Marit Larsen og Jenny Løvlie

– Jeg vil slå et slag for hvor fint det kan være for selv de aller minste å vokse opp i byen, som en del av mylderet, sa Marit Larsen i et intervju med Boktips.

Den kjente artistens barnebokdebut har fått strålende kritikker: Bergens Tidende kalte den til og med en fornyelse av barneboksjangeren.

Der Agnes bor handler om Agnes, som hele livet har bodd i tredje etasje i bygården. En dag flytter Anna inn, og livet blir snudd på hodet. Hva er egentlig et hjem og hvem er det som får lov til å komme inn? En fortelling om å være ny, og om å høre til.

Eventyr fra Mummidalen av Hulda Westberg Sparbo, basert på Tove Janssons forfatterskap

Alle elsker Mummi, og denne flotte boka inneholder ni spennende og koselige historier fra Mummidalen.

Vi får høre om da Mummifamilien fikk uventede gjester, om da Mummitrollet møtte hattifnattene for første gang og da Snusmumrikken komponerte en ny melodi for å feire vårens ankomst.

I tillegg dukker Hufsa opp og sender frysninger nedover ryggen på både Mummitrollet og leserne.

Eventyr fra Mummidalen har store, fargerike sider, med både håndtegninger og illustrasjoner fra animasjonsserien som har gått på TV.

Boka er en oppslukende introduksjon til Mummi-universet og lar deg forsvinne inn i Mummidalen igjen og igjen. Kanskje like gøy for barna som for de voksne.

Hei, Bestebra! av Paul McCartney og Kathryn Durst

I kategorien musikalske legender som gir ut barnebok, finner vi ikke bare Marit Larsen, men også Paul McCartney. Og hvem andre har oversatt denne lille perlen av en bok, enn Beatles-forfatter Lars Saabye Christensen?

McCartney skrev denne historien til sine egne barnebarn, og er en hyllest til alle besteforeldre som lar barnas fantasi utfolde seg. Bestebra er bestefaren som tar med barna på en jorda rundt-reise med et magisk kompass. Han er fryktløs og eventyrlysten og har fantastiske triks på lur!

Bli med når de rir på flyvefisker, rømmer fra et snøskred eller unnslipper en flokk med ville bøfler!

Saabye Christensen har attpåtil skrevet et etterord om hvordan det er å oversette en av sine store helter. Men akkurat det er kanskje morsomst for de voksne.

Bukkene Bruse vender tilbake av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund

Nytolkningen av det gamle eventyret om Bukkene Bruse, ble en uventet salgssuksess for noen år siden.

Faktisk har de nye sprelske og fargerike bildebøkene om Bukkene Bruse klart noe som ingen norske bildebøker har klart før dem: Da den tredje boka, Bukkene Bruse begynner på skolen kom ut våren 2017, dyttet den bestselgerkongen Jon Nesbø ned fra bestselgertronen og ble der i mange uker. 

I årets Bukkene Bruse vender tilbake lurer de tre bukkene på hva de skal gjøre i ferien. De to minste vil helst dra til utlandet, men den største synes de like gjerne kan dra på sætra – utlandet er jo så dyrt.

«Æsj,» sier de to minste. «Det treige fjellet.» Den største bukken lokker med trollet og vafler på setra, og til slutt drar de av gårde. Men hvor er det blitt av trollet?

Bjørn F. Rørvik og illustratør Gry Moursund vender tilbake med nok en latterlig godt skrevet tolkning av et av Norges mest kjente folkeeventyr.

Albert Åbergs hemmelige verden av Gunilla Bergstöm

Albert Åberg er en tidløs klassiker for barn i alle aldre. Men hvilken fortelling er den beste? Med Albert Åbergs hemmelige verden slipper du å velge. Her får du tre elskede historier samlet: Usynlig, Albert Åberg!, Albert og den hemmelige Skybert og Albert sitter barnevakt. 

Boka beskrives som «en hyllest til fantasien» og passer for tre-åringen og oppover. Oversatt av ingen ringere enn Tor Åge Bringsværd.