14 skumle barnebøker til Halloween

BarnebøkerBarn 10-12 år14 skumle barnebøker til Halloween

Endelig: Halloween og masse knask og skumle greier i sikte! Hva passer ikke bedre enn å fylle på med litt skrekk og gru i bokhylla også nå?

Estimert lesetid 8min
Gutt i utkledning
Halloween er høstens høydepunkt for mange barn og unge. Hvorfor ikke benytte anledningen til å la seg skremme litt i bøkene også? (Foto: iStock)

Snart er det Halloween, og i år er det mange som sikter seg inn på dører med lysende Halloweenlykter utenfor igjen. Hva passer vel bedre enn å bunkre opp med bøker som gir oss grøss og gru i disse tidene?

Vi mange gode boktips for barn i alle aldre, helt fra Ingrid og Ivar til de minste, via Pulverheksa og mange bøker fra seks års alder. I tillegg har vi med et skikkelig grøssende tips til ungdommene nederst i saken.

Hvis du vurderer å kjøpe noen av disse bøkene, er det smart å bruke lenkene på denne siden. Flere av titlene er nemlig på halv pris for øyeblikket. Her er alle tilbudene samlet.

1-3 år: Ingrid og Ivar på Spøkelsesjakt

Det er ikke sikkert minstemann skjønner så mye av hva Halloween er, men det er jo uansett morsomt å lese om Ingrid og Ivar! Denne boka handler om at Ingrid og Ivar sitter i sengen og leser spøkelsesbøker. Kanskje finnes det spøkelser på loftet? Det er best å sjekke det ut i alle fall. Dette er en bok som man både kan kjenne seg igjen i, og la seg underholde av.

3-6 år: Pulverheksa og spøkelset på slottet

Bøkene om Pulverheksa har blitt moderne klassikere, og det er mange barn som kjenner dette universet godt. Men denne gangen er det spøkelser i sikte, Drømmeprisen sier at det spøker på slottet! Pulverheksa drar sammen med Hokus og Pokus for å undersøke saken. Og der ser de noe hvitt med to øyne som flagrer – hva kan det være?

4 -7 år: Bø! Løveunge

En annen bok som passer godt når det er Halloween er jo så klart denne Løveungden med tittelen Bø! Dette er lesetrening med fargerike illustrasjoner og en setning på hver side. Med andre ord perfekt for de ferskeste leserne. Og i denne boka skal barna gå igjennom en mørk skog når det plutselig dukker opp et spøkelse. Hva skjer da? Ikke det du skulle tro…

6-9 år: Nelly Rapp og heksenatten

Hvis dere allerede kjenner til LasseMaja, så er det verdt å vite at disse bøkene er skrevet av den samme forfatteren. Dette er også spennende bøker med mysterier som må løses med lærdom og list, og de er i ferd med å bli svært populære. I Nelly Rapp og heksenatten er Nelly Rapp og Valle på kurs med Monsterskolen. Og med den nye kunnskapen tar de seg inn hos greven som det går rykter om at er en heksemester. Hver påske holder han en middag for ut utvalg sinte kvinner, og når det blir midnatt lurer han dem til Blokksberg for å forvandle dem til hekser! Vil Nelly og Valle klare å stoppe han denne gangen?

8- 12 år: Døden

Det er mange som har spørsmål rundt døden, og det er ikke alltid så lett eller trivelig å tenke på. Men i tegneserien Døden har Endre Lund Eriksen og Sigbjørn Lilleeng laget en leken tegneserie som forhåpentligvis gjør døden til noen litt mindre fremmed, og mindre skremmende.
For alle med humor: LOL – Høstens skumleste vitser

En vampyr, en heks, et spøkelse og en smart svenske var inne i et rom. Inne i rommet var det en sjokolade.
Hvem fikk sjokoladen?

Svar: Ingen av dem, for det finnes ikke vampyrer, hekser, spøkelser eller en smart svenske.

Hva er vel ikke bedre enn å feire Halloween med høytlesning av noen skumle og teite vitser? Det er på tide å legge skjermen bort og kose seg litt sammen! LOL – Høstens skumleste vitser løfter definitivt opp stemningen hvor som helst.

9-12 år: Edward Rubicon: Den siste halloween

Noen andre som ikke får feire Halloween er Edward Rubikon, han har nemlig en rektor som hater alt bråket og de skumle kostymene. Han har i stedenfor innført Hallo venn som opplegg i stedet. Samtidig nærmer Åsgårdsreia seg, og de er på jakt etter en real fest og et offer. Snart er det fullt kaos i Grimsrud. Det blir opp til Edward Rubikon og hans kompanjonger å stoppe de mørke kreftene.

10-14 år: Marg og Bein

Marg&Bein er perfekte korte grøss for de som liker å bli skremt! Tom Egeland, Arne Svingen og Ingunn Aamodt har skrevet flere korte historier.
Hva kan skje foreksempel skje når du skal møte noen du bare har pratet med på nettet for første gang? Og hvorfor er killerclowns og speil så sykt skummelt? Dette er den mest leste grøsserserien for barn i Norge, og dere finner garantert en eller flere historier som vil holde dere på pinebenken!

9-12 år: Benny går igjen

Serien om Benny Bark har blitt veldig populær på kort tid. I disse historiene finner dere en perfekt miks av humor og hjertevarme. Benny går igjen er bok nummer og her er det også masse grøss, perfekt til Halloween! Det hele starter med at dødskjekke Ken skal overnatte på rommet hans i et par uker. I tillegg har Benny fått en fiende i Magda-Roses hensynsløse svigerdatter, som har solgt herskapshuset hennes og stuet henne bort på gamlehjem. Benny må gjøre alt for å bli kvitt de nye naboene sine, og det er vel ingen som vil bo i et hjemsøkt hus?

9-12 år: Dødens tjern

Dødens tjern er en superspennende roman for de mellom 8-12 år. Den handler om Mathias og storesøsteren Malin som blir dratt med at faren deres på en telttur. Og som ikke det var nok, er også farens nye kjæreste og hennes datter Birgitte med på lasset. Allerede i bilen er det sure miner og når de kommer til Huttiheita er alle sikker på at det blir en dødskjip tur. Men så skjer det noe merkelig, for i skogen er det andre vesener som finnes – og hele familiens fremtid henger brått i en tynn tråd.

Spenningsromanen blander figurer fra norsk folketro med problemstillinger rundt bevaring av natur og klimaspørsmål.

9-12 år: Slottet

En natt bryter Tor og hans venner seg inn på luksushotellet som kalles Slottet. Der er de for å ta hevn på Tommy, han har nemlig ikke invitert de til å bli med på årets kuleste badebursdag for klassen. Slottet er et luksushotell og Tommy er sønnen til eieren, og det som begynner som en uskyldig hevnaksjon utvikler seg plutselig til noe langt mere dramatisk. For i vinduet får Tor øye på ei jente som ikke ser ut som en vanlig hotellgjest og merkelige ting begynner å skje…

10-14 år: Ingen andre enn oss

Dette er en løs oppfølger til bøkene Ingen sover trygt i natt og Ingen slipper unna. Skymdals er definitivt den mest kjente grøsserbygda i Norge. Det er to år siden Skymdals seriemorder herjet, og ett år siden noe skremte bygdas ungdommer til taushet. Nå skjer det igjen. Skolen har blitt påtent, og klasseromsdøra låst fra utsiden. Hvem er det som herjer i bygda igjen? Håkon, Hares og Marie har så vidt vendt seg til hverdagen igjen, og Thale og Calmeyer har bestemt seg for å bli boende. Skal de finne ut hvem som forsøker å skremme bort skymdalingene, er de nødt til å slå seg sammen – og trosse både foreldre, politiet og brannvesenet.

10-20 år: Glow og grøss

Sminketips til Halloween? Her finner du det! Dessuten er det en bok sminkeglade kan ha glede av lenge etter at Halloween-festen er over. Her finner du steg-for-steg tips til hvordan du legger sminken perfekt. Enten det er grøss eller til fest. Det er Karolina Maria Griciute, vinneren av Glow Up Norge! som står bak.


Fra 14 år: Dødens spill

Dødens spill er en paranormal grøsser og den første av tre bøker for ungdom. I denne romanen er det Rebekka som er hovedpersonen. Hun har akkurat mistet faren sin i en ulykke da hun finner et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Det hun trodde var en ulykke viser seg å ha vært noe helt annet. Og til slutt befinner hun seg i et mysterium som er langt større enn hun kunne forestille seg.

Her finner du en oversikt over de beste bøkene til Halloween – mange på tilbud!