Åtte Halloween-kostymer for barn inspirert av bøker

BarnebøkerÅtte Halloween-kostymer for barn inspirert av bøker

Halloween er en super mulighet til å ta nerdinga helt ut og vise sin lidenskap for ei bok og karakterene. Her er noen ideer til kostymer som barn, men også voksne, kan kle seg ut som på Halloween.

Estimert lesetid 5min
Kollasje med ulike bokkarakterer som inspirasjon til halloween-kostymer for barn
ZombieLars, Hufsa eller Harry Potter? Her er åtte forslag til bokinspirerte Halloween-kostymer for barn. (Illustrasjon: Redaksjonen)

Spørsmålet dukker opp høst etter høst: hva skal poden kles ut som til Halloween? Med litt kreativitet trenger ikke et gøyalt kostyme å innebære masse styr og dyre innkjøp. Hva med å la seg inspirere av kjente barnebokskikkelser? Her er åtte forslag til helter, hekser, monstre som kan gi inspirasjon til årets Halloween-kostyme for barna.

Harry Potter-heks eller -trollmann

I år er det 20 år siden Harry Potter kom ut i Norge. Denne lille engelske trollmannen, vennene hans og hele universet har virkelig fått tid til å sette seg som en dyp kjærlighet hos mange. Finn frem de svarte kappene, har du et stripete skjerf? Eller kanskje har du tid til å strikke litt i foran tv-en i løpet av de neste ukene? Et Harry Potter-skjerf kan jo brukes hele vinteren. Et par runde briller og et tegnet lyn i pannen kan funke. Det finnes mange muligheter for både barn og voksne. Harry Potter-bøkene gir et fint utgangspunkt for å kle seg ut sammen, Kanskje et gammelt nisseskjegg kan få en Humlesnurr-aktig effekt med ei ny lue. Et par litt ville solbriller kjøpt på sydentur kan ligne Luna Lullekjær sine. Et skandinavisk blondt hår og en god dose hårgele kan gi en Draco Malfangaktig sleik. Mulighetene er mange. Sjekk også ut de nye illustrerte bøkene.

Mange har et hjerte for Harry Potter-bøkenes magiske verden (Illustrasjon: Jim Kay).

Kaptein Sabeltann

Selvfølgelig. Mange barn har nok allerede sagt at det er denne fyren de har lyst til å kle seg ut som på Halloween, og her finnes det også en del utstyr å kjøpe. Ellers kan det fungere med den sorte fløyelsjakka til Rolling Stones-fan nummer èn i familien. Har den gullbroderier i tillegg så er det knall. Han tør likevel ikke å gå med den, så den kan ha godt av å lufte seg litt fra klesskapet en kveld. En kårde er lurt å ha, men den skal helst ikke være ekte. Et sjørøverflagg kan også funke, en hatt og jerne svarte korketrekkere, men en løsbart holder lenge.

Kaptein Sabeltann er akkurat passe skummel, og en favoritt hos mange barn.

Hufsa

Tove Jansson er best kjent for sine koselige mummitroll. Men i bøkene om disse opptrer også den skumle Hufsa. Husfa er en kald, taus og urørlig monsterlignende skikkelse. Der hun står fryser akken til is og hun har store runde uttrykksløse øyne. Hufsa er det store ensomme trollet i oss alle.
For å kle seg ut som Hufsa trenger man i grunnen bare et stort grått, blått eller sort laken, tegn på ed tusj og klipp ut øyne.

Hufsa fra den nye illustrerte boken «Eventyr i Mummidalen».

ZombieLars

Hvorfor være en vanlig zombie når du kan være ZombieLars? ZombieLars er lett å få til. Alt du trenger er den lyseste nyansen av pudder i et sminkeskrin, og gjerne noe blått under øynene. En hettegenser, gjerne rød, under en olajakke. Tenk Kurt Cobain som tiåring levende ulevende, så er du der cirka.

ZombieLars og vennene hans må kjempe for sin tilværelse i et samfunn der fremmedfrykten henger over dem (Tegninger: Kim W. Andersson).

Trollet i Bukkene Bruse på badeland

Bjørn F. Rørviks bøker om Bukkene Bruse er en favoritt blant mange barn og voksne. Spesielt det absurd store, slemme og morsomme trollet. Okey, denne er en utfordring, men utrolig morsom hvis man får den til. Nesa til trollet er en trepinne. Vi foreslår en oppklippet striesekk med løse brune garntråder sydd på som kropp. Badering rundt livet og svømmebriller. Kanskje litt corny, og det blir ikke helt likt, men det morsomste trollet å være da.

Troll med kvistnese og pistrehår. (Illustrasjoner: Gry Moursund)

Pulverheksa

Mange barns favorittheks og nokså enkel på utkledningsfronten. Pulverheksa har langt bustete mørkt hår med garnrester i og en sort kjole med en rød genser under. Et godt alternativ kanskje spesielt for de yngste barna som ikke liker best de snilleste og mest omsorgsfulle heksene.

Edward Rubikon

Edward Rubikon er monsterjeger i den vesle byen Grimsrud. Her beskytter han byen mot overnaturlige trusler sammen med vennene sine. For å forvandle seg til Edward monsterjegeren er det en fordel med mørkt hår, gjerne med en god dose hårgele. Bunadssko kan fungere godt for å gi et anstrøk av adelsmann til kostymet. Gjerne et par blå shorts med røde strømper under. Pappas svarte dressjakke med mammas rysjebluse synlig i halsen. Hvit sminke i ansiktet og en konsekvent litt bedrevitende holdning er viktig. Husk lommelykt da!

(Illustrasjon: Andreas Iversen)

Anna Tann

Bøkene om Anna Tann er supermorsomme. De er også en kjempefin inspirasjon for å kle opp en liten vampyrjente. Har du et gammelt ballettskjørt som kan farges svart, eller hvis det er for mye stress, så kanskje man kan finne noen skumle strykemerker og feste på for å få den rette miksen av det skumle og det søte. En svart t-skjorte, noen påtegnede små vampyrtenner og en hvit og svart- stripete strømpebukse. Klipp gjerne litt tyll av skjørtet foran, sy på et tøystykke med striper, klipp biten i to og lim eller sy de på skuldrene. Anna Tann har også lite gresskar som kjeledyr, så husk det da!

Bøkene om Anna Tann oversettes til norsk av Hilde Matre Larsen.