Tre kvinneskjebner på tre kontinenter krysser hverandre i Laetitia Colombanis «Fletten»

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerTre kvinneskjebner på tre kontinenter krysser hverandre i Laetitia Colombanis «Fletten»

Likte du Sue Monk Kidds «Bienes hemmelige liv» eller Linda Olssons «La meg synge deg stille sanger»? Gled deg til «Fletten»!

Estimert lesetid 2min
Omslag for Fletten
«Som manusforfatter og regissør er Laetitia Colombani åpenbart en mester i historiefortellingens og redigeringens kunst,» skrev Le Monde om den franske forfatteren. «Fletten» er hennes debutbok. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Debutromanen Fletten av Laetitia Colombani utkom i Frankrike i 2017, solgte nesten en halv million eksemplarer, og er oversatt til 36 språk – det må kunne kalles en sensasjon!

Tre liv flettes sammen

Med sin intensitet og nerve er Fletten fort gjort å sluke i ett jafs, men vanskelig å glemme. Den tar oss med til India, Sicilia og Canada, hvor vi møter tre svært ulike, oppofrende kvinner som alle står ved et veiskille i livet.

Forbundet med hverandre uten å vite det, nekter de tre kvinnene å godta skjebnen. De bestemmer seg for å kjempe, og deres skjebner krysser etter hvert hverandre.

Som manusforfatter og regissør er Laetitia Colombani åpenbart en mester i historiefortellingens og redigeringens kunst. Hun skaper kvinnelige karakterer med sterke personligheter, og vever livene deres sammen i en visjon av håp.

Le Monde

En reise mellom India, Sicilia og Canada

Smita bor i India. Hun er kasteløs, og det eneste hun drømmer om, er en bedre fremtid for datteren sin. I kastesystemet bør man kjenne sin plass. Likevel bestemmer Smita seg for å melde inn datteren på skolen.

Giulia bor på Sicilia og arbeider i farens parykkmakeri. Da faren havner i en dramatisk ulykke, må Guilia ta over driften. Det er da hun oppdager at bedriften er så godt som konkurs.

Sarah bor i Canada. Hun har tre barn, to skilsmisser bak seg, og en vellykket advokatkarriere med forfremmelse i horisonten. Sarah legger hjerte og sjel i jobben sin. Så kommer kreftdiagnosen.

Fransk stjerneskudd

Laetitia Colombani (1976) er dramaturg, regissør og skuespiller. Hun har regissert og skreves manus til to spillefilmer, og skriver også teaterstykker. Fletten er hennes første roman, og ble et stort gjennombrudd for henne som forfatter.

Fletten er fortellingen om tre livskriser. Det er også en roman om mot, utholdenhet og solidaritet blant kvinner, og det som dypest sett forbinder oss alle, på tvers av store avstander og landegrenser: kjærlighet til familien, og oppofringene vi er villige til å gjøre for dem vi er glad i.