Trippel førsteplass for Lucinda Riley

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerTrippel førsteplass for Lucinda Riley

Lucinda Riley topper denne uka tre av tre mulige bestselgerlister – lista for henholdsvis skjønnlitteratur, pocket og e-bøker. Det er sjelden kost!

Estimert lesetid 2min
Portrettfoto av forfatter Lucinda Riley
Anmelderroste Lucinda Riley kom i forrige uke med «Solsøsteren», 6. bok i serien «De syv søstre». Nå gjør hun storeslem på bestselgerlistene. (Foto: Astrid Waller)

Bokhandelerne melder om at de nye utgivelsene til Lucinda Riley nærmest bokstavelig talt blir revet vekk fra bord og hyller, forteller Anne Liebenberg, salgssjef i Cappelen Damm.

– Vi ser en helt klar tendens til at det kommer nye lesere til hver gang vi lanserer en ny bok i serien «De syv søstre». Også etterspørselen etter Lucinda Rileys frittstående romaner, som Sommerfuglrommet, øker markant fra år til år, sier Liebenberg.

På listene uten opphold i fire år

Det er liten tvil om at mange har ventet på den nyeste boka til bestselgerdronning Lucinda Riley. Solsøsteren, som er 6. bok i serien «De syv søstre», inntar toppen både på Bokhandlerforeningens liste for skjønnlitteratur og for e-bøker. Og den nye pocketutgaven av Sommerfuglrommet legger seg øverst på pocketlista.

I tillegg har Lucinda Riley også 5. bok i «De syv søstre», Månesøsteren, inne på både pocketlista og lista for e-bøker.

Faktisk har Lucinda Riley vært å finne på de norske bestselgerlistene hver eneste uke de siste fire årene, ofte med mer enn én bok samtidig. Det er ganske unikt!

Forfriskende original

NRKs anmelder May Grethe Lerum om «Solsøsteren»

«Solsøsteren» begeistrer anmelderne

Også blant anmelderne er begeistringen for Solsøsteren stor. Guri Hjeltnes i VG gir boka terningkast 5 under overskriften «Formidabel pageturner», mens NRKs May Grethe Lerum kaller boka «forfriskende original» og skriver:

«Både boken og serien er en formidabel komposisjon […] Lucinda Riley plasserer ganske så elegant sin leser på første rad når famøse mord og historiske kjendis-tragedier inntreffer.» 

Fra Manhattan til kolonitidens Afrika

I Solsøsteren møter vi vakre, temperamentsfulle og sårbare Electra, som Lucinda Riley selv røper at hun forguder. Vi tas med mellom Manhattan og Afrikas praktfulle, vidåpne sletter, under kolonitiden, da rike, dekadente kolonister brukte Afrika som sin «lekegrind».

1,3 millioner solgte i Norge

Lucinda Riley er født i Irland, og skrev sin første bok som 24-årig. Bøkene hennes er oversatt til over 30 språk og har solgt i over 15 millioner eksemplarer på verdensbasis. I Norge er salgstallene oppe i 1,3 millioner. Serien «De syv søstre» er hennes største suksess til nå.