Sofia Lundberg utforsker skyld og skam i «Et spørsmålstegn er et halvt hjerte»

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerSofia Lundberg utforsker skyld og skam i «Et spørsmålstegn er et halvt hjerte»

Forfatteren av den internasjonale bestselgeren «Den røde adresseboken» skriver sterkt om skyld og skam i sin nyeste bok på norsk. Nå er nydelige – og veldig triste – «Et spørsmålstegn er et halvt hjerte» endelig ute i pocket.

Estimert lesetid 2min
Omslag for Et spørsmålstegn er et halvt hjerte
Et spørsmålstegn er et halvt hjerte gir oss et sterkt, personlig og svært troverdig portrett av hovedkarakteren Elin, hvis perfekte fasade slår sprekker. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Journalist og tidligere magasinredaktør Sofia Lundbergs debutroman Den røde adresseboken ble en «word of mouth»-sensasjon. Boka ble en internasjonal bestselger, og over 30 land kjøpte rettighetene.

Mange har ventet på at hennes nyeste på norsk, Et spørsmålstegn er et halvt hjerte, skal komme i pocket – nå er den altså her! For dere som liker å lese på skjerm, finnes den selvsagt også som e-bok, og det faktisk til en enda litt billigere penge.

Triste, men hjertevarme fortellinger

Sofia Lundberg roses ofte for sin evne til å ta leserne med på reiser gjennom tid og sted, kjærlighet og tap, og for å skrive fortellinger som er på samme tid både hjertevarme og uendelig triste. Et spørsmålstegn er et halvt hjerte er intet unntak.

Denne boken fengslet meg fra første side. […] En utrolig velskrevet fortelling som vekker mange sterke følelser og dype funderinger rundt hvordan vi blir til den vi er.

Agneta Norrgård, SVT

Troverdig om skyld og skam

I Et spørsmålstegn er et halvt hjerte møter vi Elin. Hun er en fremgangsrik fotograf og bor i en glamorøs leilighet på Manhattan sammen med ektemannen Sam og tenåringsdatteren Alice. Fasaden er perfekt.

Men en dag kommer et brev fra barndomsvennen Fredrik – han som var hennes livbøye under den fattige oppveksten på Gotland – og den flotte fasaden begynner å slå sprekker.

Brevet påminner henne om den fortiden hun har gjort alt for å fortrenge. En fortid som ikke engang hennes nærmeste kjenner til.

Det hendte noe svært dramatisk under oppveksten på Gotland som fyller Elin med skam. Det fikk henne til å flykte som tenåring, for aldri mer å se seg tilbake.

Svenske Sofia Lundberg gir oss sterke og troverdige fortellinger som gjør oss litt klokere på livet og hvem vi er. (Foto: Viktor Fremling)

Med på å forme oss som mennesker

Et spørsmålstegn er et halvt hjerte gir oss et sterkt, personlig og svært troverdig portrett av hovedkarakteren Elin.

Boka er velskrevet og intens, og er med sin menneskeliggjøring av skyld og skam med på å gjøre oss klokere på livet og på hvem vi er. Som en ekstra bonus byr boka på levende miljøskildringer fra både vakre Gotland og New York.

Kjøp Et spørsmålstegn er et halvt hjerte som e-bok her.

Sofia Lundberg – Et spørsmålstegn er et halvt hjerte (pocket)

SkjønnlitteraturSofia Lundberg – Et spørsmålstegn er et halvt hjerte (pocket)
Estimert lesetid under 1min
Omslaget til boka "Et spørsmålstegn er et halvt hjerte" av Sofia Lundberg
«Et spørsmålstegn er et halvt hjerte» av Sofia Lundberg