Lucinda Riley med 1 million solgte bøker i Norge

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Riley med 1 million solgte bøker i Norge
Estimert lesetid 3min

Lucinda Riley har med sine storslåtte underholdningsromaner blitt en av de mest leste forfatterne i Norge. Idet bokhandlerne åpner etter nyttår, lanseres hennes nye roman, Perlesøsteren. Denne gangen utspiller store deler av handlingen seg i Australia.

Lucinda Riley
Lucinda Rileys bøker er oversatt til over 34 språk. Hennes bøker har nå totalt rundet 1 million solgte eksemplarer her i Norge. Foto: Lana Pinho

Snart to år sammenhengende på bestselgerlistene


Lucinda Rileys første roman på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut i 2011. Siden da har det blitt utgitt én eller to Riley-romaner i året, og salget har økt for hvert år. Siden Stormens søster kom ut i januar 2016, har en av Lucinda Rileys romaner ligget konstant på en av bestselgerlistene, altså snart i to år.

Edvard Grieg i kjærlighetshistorie


Riley-suksessen har økt betraktelig etter at hun begynte å utgi romansyklusen De syv søstre. I den andre romanen i syklusen, Stormens søster, utspiller handlingen seg i Bergen og Oslo. Som vanlig er det mye dramatikk, bl.a. spiller Edvard Grieg en viktig rolle i en romanens kjærlighetshistorier.

Britisk aristokrati, lidenskap og drama


Den tredje romanen i syklusen heter Skyggesøsteren, og den kom ut i januar 2017. Der er handlingen flyttet til England. Britisk aristokrati, lidenskap og drama er populært hos norske lesere, så salget på den er doblet i forhold til de tidligere bøkene.

Den nye romanen, Perlesøsteren, lanseres i januar


Perlesøsteren handler om den fjerde søsteren, CeCe. Hun har alltid følt at hun ikke passer inn. Etter at søstrenes far – den mystiske Pa Salt – er død, og søsteren Star har funnet den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom. Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Når CeCe kommer til Australia, er det noe dypt inne i henne som påvirkes av energien i området og den gamle aboriginkulturen. Kreativiteten våkner og med hjelp fra de hun møter på reisen, begynner hun å tro at dette enorme kontinentet kan tilby henne noe hun ikke trodde var mulig: en følelse av å høre til.

Oversatt til 34 språk


Lucinda Riley er født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller skrev hun sin første bok da hun var 24 år gammel. Orkideens hemmelighet ble hennes internasjonale gjennombrudd, den er oversatt til 34 språk og har solgt over åtte millioner eksemplarer på verdensbasis. Rettighetene til å lage tv-serie av romansyklusen De syv søstre er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood.

Lucinda Riley bor sammen med mann og fire barn i North Norfolk i England og West Cork, Irland.

LES OGSÅ:

Karin Fossum kåret til tidenes beste norske krimforfatter

Tiårets viktigste bøker