Lucinda Riley om «De syv søstre»-serien: – Det kommer en åttende bok

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerLucinda Riley om «De syv søstre»-serien: – Det kommer en åttende bok

Fredag kveld kom Lucinda Riley med denne gladmeldingen sine fans – vi får altså en bok nummer åtte i serien «De syv søstre». Den vil handle om søstrenes far og skal hete «Atlas. Historien om Pa Salt».

Estimert lesetid 3min

Fredag kveld la Lucinda Riley ut filmen over, hvor hun avslører nyheten om en åttende bok i «De syv søstre»-serien.

Hun forteller at serien om de syv søstre ikke avsluttes med Den savnede søsteren, som har verdenslansering 7. mai, men at det kommer en bok nummer åtte som vil handle om den mystiske faren til søstrene. Boken får tittelen Atlas. Historien om Pa Salt, og vil etter planen komme ut neste år.

Lucindas bokbombe

I filmen forteller hun også om årsaken til at det nå kommer en egen bok for å fortelle historien om søstrenes far:

«Jeg begynte å skrive bok nummer syv med alle intensjoner om å fortelle både Meropes og Pa Salts historie. Men da jeg var halvveis, innså jeg at det ikke var mulig å fortelle begge historiene på en god måte i én bok. Så min store nyhet er at det kommer en åttende bok som får navnet Atlas, historien om Pa Salt, og den utgis til neste år. Det blir nesten som Den savnede søsteren del 2. Så vær så god, det blir enda en bok å lese, og jeg beklager at dere ikke får alle svar i Den savnede søsteren. Jeg håper likevel at dere blir fornøyde, og at dere vil kose dere med boken.»

Tiårets mestselgende oversatte forfatter

Den savnede søsteren er den syvende boken i serien «De syv søstre». Nå i mai er det 10 år siden Lucinda Rileys første bok på norsk, Orkideens hemmelighet, kom ut. Siden har hun solgt 1,6 millioner bøker her til lands. Lucinda Riley er dermed den oversatte forfatteren som har solgt mest i Norge det siste tiåret, foran Lars Kepler og JoJo Moyes.

Et boktårn på 6,5 Mount Everest’er

Lucinda Riley skriver omfangsrike underholdningsromaner der fortellingene er fylt med drama, lidenskap, kjærlighet og historiekunnskap. Salgssuksessen er enestående. Det er vanskelig å forestille seg 1,6 millioner bøker, men man kan illustrere det ved en stabel bøker ved siden av noe annet vi kjenner godt.

Hvis man hadde lagt alle de solgte Lucinda Riley-bøkene oppå hverandre til et boktårn, ville tårnet blitt 57 000 meter høyt. Det utgjør omtrent 6,5 Mount Everest’er oppå hverandre! Omtrent som dette (håper dere bærer over med litt skrolling):

Stablet oppå hverandre ville Lucinda Rileys bøker solgt i Norge blitt 6,5 Mount Everest’er.

Verdenslansering 7. mai

I lang tid har Lucinda Riley drømt om at hun skulle feire 10-årsjubiléet med å komme til Norge til verdenslanseringen av Den savnede søsteren. Pandemien har dessverre satt en stopper for dette, men hun vil likevel være til stede digitalt på verdenslanseringen den 7. mai, som faktisk er hele tre uker før Den savnede søsteren kommer ut i England. Lucinda Riley hilser alle norske lesere og understreker at Norge og norske lesere har en helt spesiell plass i hjertet hennes.

Bestill Den savnede søsteren som e-bok her