Lucinda Riley skuffer ikke fansen med «Den savnede søsteren»

UnderholdningsromanerUnderholdningsromanerLucinda Riley skuffer ikke fansen med «Den savnede søsteren»

– Få behersker denne sjangeren som Riley, skriver VG om Lucinda Rileys etterlengtede syvende bok i «De syv søstre»-serien, «Den savnede søsteren», og Nettavisen triller en 5’er.

Estimert lesetid 5min
Forfatter Lucinda Riley holder sin bok "Den savnede søsteren", den syvende boka i serien "De syv søstre"
Lucinda Riley har oppnådd stor internasjonal suksess med serien «De syv søstre». Her er hun med den syvende boka, «Den savnede søsteren», som VGs anmelder beskriver som hjertevarm. (Foto: Kit Riley)

Lucinda Riley er dronningen av underholdningsromaner. Med serien «De syv søstre» har fanskaren vokst til de helt store høydene. Bare her til lands har Riley solgt over 1,5 millioner bøker.

Vanligvis har en ny bok i «De syv søstre»-serien kommet ut så fort bokhandlene har åpnet etter nyttårsfeiringen hver år, men i år har fansen måttet vente helt til mai. 7. mai var det endelig klart for verdenslansering av Den savnede søsteren. Denne gangen kom boka ut i Norge før den ble sluppet i England.

Boka har ligget på toppen av bestselgerlista siden den kom, og ser ut til å sprenge alle salgsrekorder.

Få behersker denne sjangeren som Riley.

Guri Hjeltnes, VG

– Hjertevarmt fra Lucinda Riley

VGs anmelder Guri Hjeltnes skriver under overskriften «Hjertevarmt fra Lucinda Riley!» bl.a.: «Hun vet å svinge seg på tastaturet, Lucinda Riley. I jakten på den siste av syv søstre i bok syv fartes det verden over med detaljrikdom, blomstrende skildringer og familiehemmeligheter i fleng. […] fansen vil verdsette trivselsfaktoren og tempoet til bestselgerdronningen.»

Hjeltnes påpeker også at Rileys dypdykk i sitt eget hjemland Irlands historie er blant de beste passasjene: «I Rileys hjemlige region West Cork borrer hun i den irske uavhengighetskrigen. Og som vanlig har Riley gjort grundig research. Hun skildrer folkeliv, gårdsliv, store barneflokker, romanser og forbudt kjærlighet så det suser over sidene.»

– Et imponerende univers

Nettavisens Jan Øyvind Helgesen roser også Den savnede søsteren. Han triller en 5’er på terningen og skriver bl.a. at «Lucinda Riley skuffer ikke fansen denne gangen heller. […] [hun] har skrudd sammen et imponerende univers av personer og steder.»

Også han viser til beskrivelsene fra Irland som noe av det beste ved boka: «Lucinda Riley er egentlig irsk. I denne boken viser hun tydelig sin irske identitet. Vi skal til 1920-tallet og den blodige og bitre kampen mot britene og landeier-adelen. Det blir et gjensyn med Irland på 50-tallet som også gir fin tidskoloritt. Her viser Riley at hun kan beskrive sine personer med innlevelse og varme.»

Lucinda Riley sendte ut denne hilsenen til sine norske lesere før «Den syvende søsteren» ble sluppet i Norge.

Sommerens store leseopplevelse

Med Den savnede søsteren er sommeren garantert reddet for alle gamle og nye Lucinda-fans. Boka er en gedigen leseopplevelse – og den beste Lucinda Riley-romanen til nå. Den er en over 750-siders koloss av et drama, fylt med de ingrediensene Lucinda Riley mestrer best av alle.

Her er lidenskap, drama og kjærlighet, og ikke minst et rikt karaktergalleri bestående først og fremst av kvinner som vi tror på og blir glad i. De er sterke og kraftfulle, sårbare og lidenskapelige.

Her er også steder Lucinda Riley helt tydelig også selv er glad i. Skildringene av disse stedene har en magi av de sjeldne. Vi får i tillegg mange av de intense, hjerteskjærende øyeblikkene Riley er så god til å skape. Den savnede søsteren er rett og slett boken som kan få deg til å glemme at pandemitiden fremdeles ikke er over.

Gjensyn med alle søstrene

Noe av nøkkelen til suksessen til romanserien «De syv søstre» er at leserne har kunnet følge én og én søster, som alle har fått hver «sin» roman. Alle de seks søstrene vi til nå har blitt kjent med igangsetter en dramatisk jakt på sitt biologiske opphav.

I Den savnede søsteren får vi et herlig gjensyn med alle disse seks. Selvsagt er den «norske» søsteren, Ally, også med. Hun spiller en avgjørende rolle i handlingen.

Hvem er den savnede søsteren?

I Den savnede søsteren handler det altså om jakten på den den savnede søsteren, hun som aldri har bodd sammen med familien D’Apliése, og som søstrene har lurt på om virkelig lever. De seks søstrene ønsker at de skal være fulltallige, også med den savnede søsteren på laget, når de skal gjennomføre en seremoni for deres kjære avdøde far Pa Salt. De vil hedre Pa Salt med å legge en krans ute på havet der han døde under mystiske omstendigheter. Søstrenes plan er å seile med yachten Titanen ut fra Athen.

Familiens advokat har ledetråder som kan føre dem til stedet hvor den savnede søsteren befinner seg. Søstrene har et navn, en adresse til en vingård på New Zealand og en tegning av en ring – utformet som en stjerne med sju tagger – som den savnede søsteren bærer. Derfor ber de den ene søsteren, CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården i New Zealand.

Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land: New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men da de nærmer seg kvinnen som kan være den savnede søsteren, forsvinner hun. Ønsker hun ikke å bli funnet? Og er det dem hun flykter fra?